Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir, Avrupa´nın seçkin destinasyonları arasında

Balıkesir, Avrupa´nın seçkin destinasyonları arasında

Balıkesir, Avrupa ülkelerinin tamamında tanıtılacak.

Sağlık ve Esenlik Turizmi (Health and Well-Being Tourism) teması ile gerçekleştirilen Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) 2019´da, Türkiye´nin ulusal destinasyonu Balıkesir oldu.
Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, GMKA, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birçok sivil toplum kuruluşunun paydaş olarak yer aldığı ?Balıkesir size iyi gelecek? Projesi ödül getirdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Komisyonu İşletme ve Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve teması ?Sağlık ve Esenlik Turizmi? olarak belirlenen Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Programı kapsamında 30 başvuru arasından Afyonkarahisar, Ankara, İzmir ve Kayseri ile birlikte finale kalan Balıkesir artık Avrupa Komisyonunun Seçkin Destinasyonlar Ağı´nda yer alacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı´ndan gelen heyetin incelemeleri sonucunda; zengin turistik öğeleri, termal tesisleri, Kazdağları Millî Parkı, gastronomisi, eko-turizm ve agro-turizmde sunduğu imkânlar ile var olan yüksek sağlık ve esenlik turizmi potansiyeliyle birinci seçilerek Türkiye´nin ulusal destinasyonu seçilen Balıkesir, Avrupa Komisyonu´nca düzenlenecek tanıtım faaliyetlerine de dahil edilecek.
Kolay ulaşılabilirliği, 5 termal turizm merkeziyle Türkiye´de en fazla termal turizm merkezine sahip olan ikinci il olması, termal tesislerinin nitelik ve niceliği, termal turizmin yanı sıra; deniz, dalış, av, doğa, kültür, gastronomi turizmi gibi olanakları bünyesinde barındırması nedeniyle ödül almaya layık görülen Balıkesir´in, tanıtım filmi hazırlanacak. Basın, internet ve sosyal medya araçları ile de tüm Avrupa´da tanıtımı yapılacak Balıkesir, Avrupa´nın sağlık turizmi merkezi haline gelecek.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli