Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir ?Altın Bebek Dostu? iller arasında yerini aldı

Balıkesir ?Altın Bebek Dostu? iller arasında yerini aldı

Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde 1991 yılında başlayan temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan ??Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı´´ aralıksız devam ediyor.

Balıkesir´e bağlı 16 Kamu Hastanesinin 9´u, özel hastanelerin tamamı ve 399 Aile Hekimliği Biriminin 373´ü Bebek Dostu unvanını hak ederken, konuyla ilgili çalışmaların büyük bir özveri ile devam ettiği bildirildi.
Bebeklerimizin hayata daha sağlıklı başlayabilmelerinin yanı sıra ülkemizde gerçekleşen doğumların büyük çoğunluğu Bebek Dostu hastanelerde gerçekleştiği kaydedilirken, gelinen bu noktayı daha da geliştirmek ve emzirme konusunda farkındalık yaratabilmek için ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri "Emzirme Haftası" olarak kutlanıyor.
5 Ekim 2018 tarihinde Ankara´da 81 İl Sağlık Müdürü ve Çocuk, Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlularının katılımı ile Altın Bebek Dostu İller Ödül Töreni ve 5. Ulusal Emzirme Haftası Sempozyumu düzenlenirken, ?Altın Bebek Dostu? İllere plaketleri teslim edildi.
?Altın Bebek Dostu? iller arasında Balıkesir´de yer alırken, İlimiz adına "Altın Dostu Bebek İl" plaketi Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Necati Kelemençe ile Balıkesir Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Semih Yılmaz´a verildi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu