Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Balıkesir, Adıyaman´dan gelen konuklarını ağırlıyor

Balıkesir, Adıyaman´dan gelen konuklarını ağırlıyor

"Biz Anadolu´yuz" Projesi kapsamında 194 kişilik ilk öğrenci kafilesi Adıyaman´dan Balıkesir´e geldi.

"Biz Anadolu´yuz" Projesi kapsamında 194 kişilik ilk öğrenci kafilesi Adıyaman´dan Balıkesir´e geldi.
İçişleri Bakanlığı tarafından 180 günlük eylem planıyla, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 21 İlden 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun, Türkiye´nin farklı şehirlerini ziyaret etmelerini sağlayarak, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması, çocuklar arasındaki kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması amacıyla, "Biz Anadolu´yuz" Projesi kapsamında öksüz, yetim, yoksul aile çocukları ile şehit ve gazi çocuklarından seçilen 194 kişilik ilk öğrenci kafilesi Balıkesir´e geldi.
Adıyaman´dan Balıkesir´e gelen öğrencileri Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı Balıkesir Koca Seyit Havalimanında karşıladı.
Adıyaman´dan Balıkesir´e gelen öğrenciler, Ayvalık ilçesinde Cunda Uygulama Otelinde misafir edilerek 4 gün boyunca Balıkesir´in tarihi ve kültürel mekânlarını gezecekler. Proje kapsamında Balıkesir, Adıyaman ilinden gelecek toplamda 2300 öğrenciyi ağırlayacak. Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli