Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir, 16 Nisan referandumuna hazır

Balıkesir, 16 Nisan referandumuna hazır

Balıkesir´de, referandumun huzur ve güven içinde yapılabilmesi için tüm önlemler alındı.

16 Nisan´da gerçekleştirilecek olan referandum için alınacak tedbirlerle ilgili, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında "Seçim Güvenliği Toplantısı" yapıldı.
Valilik Kocaseyit toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; İl Garnizon Komutan Vekili Hava Yarbay Rasim Süt, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Taner Büyükgöz, İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Taner Demirel ve diğer ilgililer katıldı.
Toplantıda, 16 Nisan günü gerçekleştirilecek olan anayasa değişikliği referandumu oylama öncesinde, oylama sırasında ve oylama sonrasında alınması gereken güvenlik tedbirleri görüşüldü.
Hiçbir hukuk dışı eyleme izin verilmeyeceğini ifade eden Vali Yazıcı, "Referandum öncesi hazırlıkları, oylama günü ve sonrasında vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde oyunu kullanabilmesi ve vatandaşlık görevini ifası bizim denetimlerimiz ve anayasal düzen içerisinde gerçekleşecektir. Bunun için de idari ve güvenlik birimlerimiz gerekli planlamalar ile oylama sürecinde gerekli çalışmaları yapacaktır. İdari birimler ve ağırlıklı olarak güvenlik birimleri olarak bizim önceliğimiz, referandum sürecinin esenlik ve güvenliğinin temin edilmesi, özellikle il ve ilçe seçim kurullarından gelecek talep ve beklentilerin karşılanması, buna ilişkin tedbirlerin alınması, planlanmasıdır." dedi.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli