Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Balıkçılardan soğuk hava ve balık kutusu tesis atağı

Balıkçılardan soğuk hava ve balık kutusu tesis atağı

S.S. Erdek Su Ürünleri Kooperatif Yöneticileri, Belediye Başkanı Aysandan destek istedi.

S.S. Erdek Su Ürünleri Kooperatif Yöneticileri, Belediye Başkanı Aysan`dan destek istedi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ı ziyaret eden S.S. Erdek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Demiray, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile görüşerek sektörün sorunlarını anlatıp, çözülmesi için destek talebinde bulundu.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, kendisini ziyaret eden konuklarına, ilçedeki balıkçı sektörünün sorunlarının çözülmesi için her türlü desteği vereceklerini söyledi. 
S.S. Erdek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Demiray, balıkçıların sorunlarının çözümünde Erdek Belediyesi`nin desteğinin büyük önem taşıdığını söyledi.
S.S. Erdek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Demiray ve beraberindeki yöneticiler, Belediye Başkanı Aysan`dan, Erdek`te kültür ve açık deniz balıkçılığı için soğuk hava deposu, şoklama ve paketleme tesisi kurulması konusunda destek istedi.      
Demiray: "Soğuk Hava Tesisi kurulması kaçınılmaz" 
S.S. Erdek Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Demiray, özellikle balığın bol olduğu zamanlarda fiyatların maliyetleri dahi karşılamayacak oranda düştüğünü, buna karşın balığın azaldığı dönemlerde ise fiyatların yükseldiğini belirterek, "Fiyat istikrarı sağlanamadığı için hem vatandaş hem balıkçı mağdur oluyor. Bu nedenle ilçede kurulacak bir şoklama depolama ve soğuk hava tesisi fiyat istikrarını sağlar tüketicinin de balıkçının da lehine olur" şeklinde konuştu.
Demiray: "Balık kutusu üretim tesisi kurma planımız var"
Kooperatif Başkanı Demiray, şoklama depolama soğuk hava tesisisin yanı sıra, balıkların istiflenmesi ve naklinde kullanılan EPS (Strafor) özellikli balık kutularının üretildiği bir tesisi Erdek`e kazandırmak istediklerini de dile getirdi.
EPS (Strafor) balık kutularını, kapaklı kutu olarak ; 4-5-6-8 kg ve 10 kg balık taşıyacak şekilde üretildiklerini anlatan Demiray, "Balık kutuları tahliye kanallı olup, uzun süreli sevkiyatlarda tam koruma sağlar. Enjeksiyon makineleriyle üretilen Balık Kutuları, EPS`nin (Strafor) mükemmel ısı yalıtımı özelliği sayesinde balıkların taşınması sırasında tazeliğini korumasına yardımcı olduğu gibi çok hafif ve dayanıklıdır" dedi.
İlçeye kurulmasını arzuladıkları şoklama depolama soğuk hava tesisi ile EPS (Strafor) balık kutu üretim tesislerini Avrupa Birliği`nin verdiği % 50 hibe destek fon yardımıyla yapımını düşündüklerini kaydeden Demiray, hibe fonuna ek olarak 700 bin lira gibi bir mali külfetin olacağını, bu her iki tesisin kurulabileceği bir arazinin araştırılması için Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ı ziyaret ettiklerini bildirdi.
S.S. Erdek Su Ürünleri Kooperatifi yöneticilerinin taleplerini dikkatle dinleyen Erdek Belediye Başkanı Aysan, balıkçıların ilçeye kazanılmasını istedikleri her iki tesisin hizmete girmesiyle balıkçılığın gelişimi açısından çok yararlı olacağı görüşünü savundu.
Erdek Belediyesi olarak soğuk hava deposu, şoklama ve paketlemeyi içeren bir tesise destek vermeye hazır oldukları sözünü veren Belediye Başkanı Aysan, "Sizler kooperatifi yöneticileri ve üyeleri olarak aranızda görüşün, katkı oranınızı belirleyin, çok ortaklı bir yapı oluşturun. Çok ortaklı bir anonim şirket kurun. Tesislerin kurulacağı arazi araştırılması dahil gerisine de biz destek veririz" dedi.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli