Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Balıkçılar İsrail Sazanından memnun

Balıkçılar İsrail Sazanından memnun

Manyas Gölündeki balık popülasyonunun çoğunluğunu teşkil eden ve sık aralıklarla çok sayıda üremeleri ile bilinen İsrail sazanı Manyaslı balıkçıların ekmek kapısı oldu.

Manyas Gölündeki balık popülasyonunun çoğunluğunu teşkil eden ve sık aralıklarla çok sayıda üremeleri ile bilinen İsrail sazanı Manyas`lı balıkçıların ekmek kapısı oldu. Salur ve Çevre Köyleri su ürünleri kooperatifi tarafından pazarlanan İsrail sazanları başta Irak olmak üzere Afrika ülkelerine ihraç ediliyor. Salur Su Ürünleri Kooperatifine bağlı olarak Manyas Gölünde balıkçılık yapan Kocagöl, Akçaova, Hamamlı, Kızıksa, Salur ve Bandırma`nın Gölyaka Köyünden 95 üye hava şartlarına göre her gün veya iki günde bir Salur`a getirdikleri balıkları burada soğutmalı araçlar ile sevkini yapıyorlar. Salur ve Çevre Köyler Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Bayram Karabulut, Manyas Gölünde avlanan balıkların Bandırma`da su ürünleri ihracatı yapan Hasan Lafçı tarafından satın alındığını ve balıkçılara kilo başına 80 kuruş ödendiğini belirterek balıkçıların emeklerinin karşılığını aldıklarını ifade etti.
Karabulut ayrıca, "Kocagöl Köyümüze komşu olan Gönen`in Asmalıdere Köyü ahırlarının pisliği Manyas Gölüne akmaktadır. Bu konuda defalarca şikayetçi olduk. Çevre ile ilgilenen mercilerin bu konuda duyarlılık göstermesini istiyoruz. Kocagöl Köyümüzde 20 balıkçı ailesi ekmeğini gölden kazanıyor uyarısında bulundu.
Kocagöl Köyünde balıkçılık yapan Metin Oktay ise liman olarak kullandıkları kanalın kıyılarına beton atılmasını istedi. Balıktan döndüklerinde kayıklarını demirlemekte güçlük çektiklerini her tarafın çamur olmasının kendilerini zor durumda bıraktıklarını söyledi.
Süleyman Özaydın

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli