Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Balıkçılar Av sezonuna hazırlanıyorlar

Balıkçılar Av sezonuna hazırlanıyorlar

Erdekli balıkçılar, 1 Eylül´de başlayacak yeni avlanma sezonunu hazırlıklarını sürdürüyor.

17 üyeye sahip olan S.S. Çayağzı Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Murat Keleş, yeni sezon için kayık-tekne bakım ve ağ onarım çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtirken, şunları söyledi:
?Şahinburgaz Mahallesi´nin % 80 geçimi balıkçılıktan sağlanıyor. Büyüklü-küçüklü 30´a yakın teknemiz var. Yeni sezondan çok umutluyuz. Denizden aldığımız işaretler çok iyi. Karadeniz ve Marmara Denizi´nde bol palamut olacağını tahmin ediyoruz. Yine bol istavrit bekliyoruz.?
Ülkemizin en büyük balıkçı mahallesi olan Erdek´in Çakıl Mahallesi´nde de yeni av sezonu hazırlıkları yoğun bir şekilde sürüyor. Balıkçılardan Erdem Çalışkan, bu yıl palamut ve hamsinin bol olacağını tahmin ettiklerini belirtti.
Çakıl Mahallesi Muhtarı Mustafa Geçici, Kuzey Ege´de, 15 Temmuz´da uluslararası sularda başlayan av sezonu için 100 dolayında teknenin Kuzey Ege´de dip balıkları için trol yaptığını belirtti. Karadeniz´den gelen işaretlerin çok olumlu olduğuna dikkati çeken Geçici, ?Karadeniz´de bol palamut ve hamsi görülüyor. Bu balıklar, Marmara´ya da geçecek? dedi.
Çakıl´da 155 adet balıkçı gemisi bulunduğunu, Kapıdağ´dakilerle birlikte 250´ye yakın teknenin ava çıktığını vurgulayan Geçici, ?1969 yılından beri balıkçılık yapıyoruz. 1500 dolayındaki nüfusumuz tamamen balıkçılıktan geçiniyor. Mahallemiz için tek üretimimiz deniz. 1 Eylül´de, iç sularımızda başlayacak yeni av sezonundan çok umutluyuz? diye konuştu. Geçici, uluslararası sularda sınırdaki Enes Limanı´na girememelerden yakınırken, ?Ülkemizin dört bir yanı denizlerle çevrili. Artık, balıkçılığımızın genel müdürlük değil, Bakanlık düzeyinde yönetilmeli? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli