Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balık avlama yasağı bugün başlıyor

Balık avlama yasağı bugün başlıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, deniz ve iç sularımızdaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması için denizlerde ve iç sularda ticari amaçlı su ürünleri avcılığını

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, deniz ve iç sularımızdaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması için denizlerde ve iç sularda ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen yasakların 15 Nisan tarihinden itibaren başladığını söyledi.
Işıktaş, Yasaklar kapsamında tüm denizlerde 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı, trol avcılığına açık tüm karasularında ise 15 Nisan-15 Eylül tarihleri arasında trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasaklanmıştır” dedi.
Yasaklar konusunda balıkçıları uyaran Işıktaş Avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması ile avlanma yasağı süresince gemilerde ve istihsal yerlerinde her türlü av malzemeleri, teçhizat, alet, edevat ve yemlerle takımların bulundurulması yasaktır. İdeal avcılık dengeli avcılıktır. Aşırı ve kuralsız avcılık, geleceğimizin ve çok önemli bir zenginliğimizin yok edilmesi demektir. İyi bir gelecek için avlanma usul ve esaslarına uyunuz. Amacınız, gü nü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak olmalıdır.” diye konuştu.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli