Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balık Yiyin zeki Çocuklar olun

Balık Yiyin zeki Çocuklar olun

alih İşgören İlköğretim Okulu öğrencileri Balık-Ekmek Şenliği Düzenledi

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, balığın tüketimini arttırmak ve çocuklara balığı sevdirmek için ilköğretim okullarında Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) tarafından gerçekleştirilen balık-ekmek şenlikleri tam gaz sürüyor. 2011 yılından bu yana 17 okulda Balık-Ekmek Şenliği düzenleyen STG, 2012 yılının son Balık-Ekmek Şenliği`ni Alsancak Salih İşgören İlköğretim Okulu`nda gerçekleştirdi. 600 öğrenciye ekmek arası levrek, çipura ve minekop balığının ikram edildiği 
"Balık-Ekmek Şenliği" coşkulu geçti. 
Balık yeme alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğini belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, mucitlerin çıktığı Japonya`da kişibaşı balık tüketiminin yıllık 65 kg, Avrupa`da ise 35 kg. seviyesinde olduğunu, Türkiye`nin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen 8 kg`da kaldığını kaydetti.
Türkiye`de kişibaşı balık tüketimini 15 kg`a çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Kopuz, "Ülkemizdeki balık tüketimini arttırmak, balığın besin değerinin öneminin anlaşılmasını sağlamak amaçları doğrultusunda 2 yıldır Balık-Ekmek Şenlikleri düzenliyoruz. Balık-Ekmek Şenlikleri bizim için çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıyor. Çocukların küçük yaşta balık yemeye alışmasının sağlıklı nesiller için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Haftada en az bir kez balık yiyen çocukların algılama ve dikkat yetisi gelişiyor. Haftada en az iki gün balık, yaşam boyu sağlık sloganıyla tanıtım çalışmalarımıza 2013 yılında da devam edeceğiz" diye konuştu.
Alsancak Salih İşgören İlköğretim Okulu`nda öğrencilere, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği üye firmalarından temin edilen levrek ve çipura balığı ikram edildi. Balık ekmek şenliği sırasında miniklere STG logolu yapboz, kalem, balon ve balık yemekleri kitapçığı dağıtıldı.
Salih İşgören İlköğretim Okulu öğrencileri "Balık-Ekmek Şenliği" için hazırladıkları, şiir, tiyatro gösterisini başarılı bir şekilde sundu. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli