Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Balık fiyatlarına 'kar' etkisi! Demiray, fiyatlar düşecek

Balık fiyatlarına

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı balıkçıları sevindirdi.

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı balıkçıları sevindirdi. 
Deniz suyunun soğumasıyla birlikte balıkların lezzetlenmesinin yanı sıra fiyatlarda 10 ile 30 lira arasında düşüş bekleniyor. 
Yurdun bazı kesimlerinde yaşanan kar yağışı hayatı olumsuz etkilese de Erdek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Demiray bu durumdan oldukça memnun. 
Karın yağması ile birlikte deniz suyu sıcaklığı düşerken, balıklar da lezzetlendi. Bu durumdan en çok balıkçılar memnun olurken, tezgahlarda balık bolluğu yaşanması bekleniyor. 
Balık fiyatlarında önümüzdeki günlerde düşüş yaşanmasını beklediklerini belirten Erdek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Demiray, balık fiyatlarının 10 ile 30 lira arasında gerileyeceğini öne sürdü. 
Denizlerde balığın bol olduğunu ifade eden Demiray, “Kar yağmaya başladı ve artık balığın kulağına kar suyu kaçtı. Bu saatten sonra artık lezzetli balık yiyeceğiz. Bir hafta içerisinde tezgahlarımızda bolca balık göreceğiz. Bu ara balık fiyatlarında yükseliş var. Fakat önümüzdeki günlerde fiyatlarda 10 ile 30 lira arasında düşüş bekliyoruz. Şu anda istavritin kilosu 40 lira, hamsi 40 lira, çinakop 60-65 lira arasında değişiyor. Şayet, havalar böyle devam ederse önümüzdeki günlerde çinakop 40 lira, hamsi 25 lira, istavrit 25 liraya kadar düşer.” dedi. 
Haber : Tuncay Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı