Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balık eti her derde deva

Balık eti her derde deva

Lezzetiyle günlük hayatta sofraları süsleyen balıklar, sayısız hastalığa da şifa oluyor.

Lezzetiyle günlük hayatta sofraları süsleyen balıklar, sayısız hastalığa da şifa oluyor. Balık eti, yüksek kolesterolün düşürülmesinden, metabolizmanın güçlenmesine, cilt güzelliğinden, eklem sağlığına kadar birçok rahatsızlığa şifa oluyor. Düzenli bir şekilde balık yemek ise kalp hastalıklarında ölüm riskini % 36 oranında azaltıyor.
Harvard Üniversitesi uzmanlarının balığın sağlığa etkileri üzerine yaptığı çalışma, balığın insan vücuduna olan faydalarını ortaya koydu. Son 20 yılda bu konuda yapılan araştırmaları bir araya getiren uzmanlar, balığın yararları yanında zararının çok az olduğu sonucuna vardı. Araştırma sonuçlarına göre balığın faydaları saymakla bitmiyor. Araştırmalar, balık yemenin kalp hastalıklarından ölüm riskini % 36 oranda azalttığını ortaya koyuyor. Yağlı balığın daha fazla omega3 içermesi nedeniyle de sağlığa daha yararlı olduğu çalışmadan çıkan bir başka sonuç. Uzmanlar, sağlıklı bir yaşam için hafta iki öğün balık yenmesini tavsiye ediyor.
İşte balığın insan vücuduna yararlarından bir kaçı: Balık, protein, D vitamini ve eser elementler açısından mükemmel bir besin kaynağıdır. İçerdiği fosfor, sülfür, vanadyum gibi mineraller sayesinde büyümeyi ve dokuların iyileşmesini sağlar. Sağlıklı diş etleri ve diş yapısı oluşmasına yardımcı olur. Cilt rengini güzelleştirir. Saçların daha dayanıklı olmasını sağlar. Bakteriyel enfeksiyonlarda mücadeleye katkıda bulunur. Kandaki kolesterolü düzenleyici etkisiyle kalp krizinin önlenmesinde önemli rol oynar. Nişasta ve yağların parçalanarak vücutta kullanılmasına yardım eder. Eklem sağlığına faydalıdır. Şeker hastalarının tedavisinde kullanılır. Depresyon ve şizofreni belirtilerini hafifletir. Yanık tedavisinde faydası vardır. Migren hastalarında faydası kanıtlanmıştır.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli