Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balık Avı sezonu açıldı

Balık Avı sezonu açıldı

İlçemizde ve Türkiye genelinde balık avlanma sezonu 1 Eylül Perşembe günü itibariyle açıldı. Balık avından dönen gırgırlar sevinçli döndü. Erdekte balık çılgınlığı vardı. Balıkçılar çifte bayram yaparken ilçemiz halkı ve tatilciler...

İlçemizde ve Türkiye genelinde balık avlanma sezonu 1 Eylül Perşembe günü itibariyle açıldı. Balık avından dönen gırgırlar sevinçli döndü. Erdek`te balık çılgınlığı vardı. Balıkçılar çifte bayram yaparken ilçemiz halkı ve tatilciler  bayramda balık ziyafeti çekti.
İskeleye yanaşan balıkçıların önü balık doluydu. O kadar kalabalık arasında balığını alabilen vatandaşlar sevinerek mangalın yolunu tuttu.
Kaymakam Kaygısız: "Denizde avlanma yasağına uyuldu"
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Körfezi`ndeki avlanma yasağına genellikle uyulduğunu belirtti. Balıkçıların, eski yıllara göre sektörde çok daha fazla bilinçlendiklerini belirten Kaymakam Kaygısız, şu değerlendirmede bulundu:
 "Bunun yanı sıra yasak avlanmalar konusu, gelişen dijital ortamın da katkısıyla çok daha dikkatle izleniyor. Bu arada, yalnız denizde denetim değil, kara denetimine de büyük önem veriliyor. Ayrıca balık halleri de, bilhassa trolle avlanmış balıklar konusunda titizlikle denetleniyor. İlçemizde, son aylarda sahil güvenliğe ait aracımızın sayısı ikiye yükseldi."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı