Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balık sezonunun ilk haftası zayıf

Balık sezonunun ilk haftası zayıf

Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Kocaman: ?Yeni avlanma sezonu beklentilerin altında başladı?

Bandırma´da kurulu Kocaman Balıkçılık İhracat ve İthalat Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, ?Marmara Denizi ve Bandırma Körfezi´nde yeni av sezonu beklentilerin altında başladı? dedi.
Av yasağına genelde uyulmasına karşın av sezonunun beklentilerinin altında başladığına dikkat çeken Kocaman, şu değerlendirmede bulundu:
?Av sezonunun ilk haftası, Kurban Bayramı nedeniyle pek anlaşılamadı ama zayıf kaldığını söyleyebilirim. Marmara Denizi´nde henüz hamsi dönemi değil ama hamsinin işareti de yok. Ağır geçen kış nedeniyle bu balığın yavrulayıp yavrulamadığını pek göremiyoruz. Yaz aylarında çok bol görülen ve 40 yıl sonra bu kadar bol ortaya çıkan uskumru da azaldı. Çinekop ve palamut konusunda da belirtiler zayıf. Şu anda sadece istavrit ve sardalye görülüyor. Şu anda beklentilerin altında olup balıkçıların yüzünü güldürmeyen balık sezonundan, denizlerin soğumasıyla birlikte göç balıklarının Karadeniz´den Marmara´ya geçmesini dileyerek umutluyuz.? Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli