Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BALDEP Başkanlığına Salih Sağıroğlu seçildi

BALDEP Başkanlığına Salih Sağıroğlu seçildi

Balıkesir´i yurt içi ve yurt dışında temsil eden Balıkesirliler Derneklerinin bir araya gelmesi ile oluşturulan Balıkesirliler Dernekleri Platformu (BALDEP) Başkanlığına Salih Sağıroğlu seçildi.

Çeşitli il, ilçe ve yurt dışındaki ülkelerde faaliyet gösteren Balıkesirliler Derneklerinin 2 sene önce başlayan tek çatı altında toplanma çalışmaları sonucu oluşturulan BALDEP ?in başkanlığına Salih Sağıroğlu seçildi.
Geçtiğimiz hafta dernek başkanları ve temsilcilerinin katıldığı Balya´daki çalıştay´da yönetim seçimi için oluşturulan komisyon kendi aralarında yaptığı görüşmeler sonucu Salih Sağıroğlu´nun başkanlığına karar verdi.
Komisyon ayrıca İrfan Göktaş ve Tarık Erülgen´i Başkan yardımcılığına, İsmail Önay´ı Genel Sekreterliğe, Mehmet Çalışkan´ı da üye olarak seçerek 1 yıl boyunca Balıkesirliler Dernekleri Platformu´nun yönetimini oluşturmuş oldu.
Seçimin ardından açıklama yapan Sağıroğlu şunları söyledi: ?Öncelikle talebim olmadığı halde bizleri bu göreve layık gören dernek başkanlarımın hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Her biri Balıkesir´den uzakta Balıkesir ve insanı için üstün gayret sarf eden başkanlarımız ve yönetimlerini kutluyorum. Gönüllülük esasına dayanan STK´ları ayakta tutmak zordur. Bu STK´lar batı illerini temsil eden kuruluşlar ise çok daha zordur. Geçmişe baktığınızda ayakta kalamayıp kapanan derneklerin örneklerini görebilirsiniz. Fakat son 10 yılda Balıkesir´i temsil eden derneklerde ciddi bir artış olmaya başladı. Biz de bunu öngörerek 2 yıl önce çalışmalara başladık. Güçbirliği yaparak hedeflerimize daha hızlı ilerleyebileceğimiz konusunda mutabık kaldık. Her alanda ses getirebilmek Balıkesir adını daha fazla duyurabilmek için gerekli olan ne varsa yapacağız. Şu an platformumuzda 20 dernek bulunmakta. Fakat katılımlar devam ediyor. Bir yandan yeni dernekler kuruluyor, diğer yandan BALDEP´e katılmak için müracaatlar sürüyor. Balıkesirliler artık kabuklarını kırdı. Tekrar bu oluşumda yer alan tüm derneklerimizi kutluyorum.? dedi.

Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli