Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bakan Yıldırım Bandırmada

Bakan Yıldırım Bandırmada

Bandırma Balıkçı Barınağının açılış kurdelasını kesenler arasında Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanda vardı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, temeli 1996 yılında atılan Bandırma Balıkçı Barınağının açılış törenine katılmak üzere dün Bandırma`ya geldi.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım`ın Bandırma`ya gelişinde karşılayanlar arasında Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`da yer aldı.
Hava muhalefeti nedeniyle, Bandırma Livatya Sahil Bölgesinde kurulu Balıkçı barınağında düzenlenemeyen açılış töreni, Bandırma Kültür Merkezi`nde yapıldı.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve beraberinde bulunanlar Haydar Çavuş Camii`nde Cuma namazını kılıp, namazdan sonra vefat eden bir vatandaşın cenaze namazına iştirak edip, ardından törenin düzenleneceği Kongre Merkezine geçti.
Kongre merkezine geçmeden önce cami çıkışında basın mensuplarının Libya`dan tahliyelerle ilgili sorularını cevaplayan Yıldırım, tahliyelerin devam ettiğini, herhangi bir sıkıntı olmadığını açıkladı.
AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Edip Uğur, Cemal Öztaylan, Ayşe Akbaş, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Ali Ertek, Erdek İl Genel Meclis üyeleri Hikmet Onay, Mehmet Erkovan`ın da katıldığı törende, konuklar Bandırma Balıkçı Barınağı hakkında bilgilendirildi.

Temeli 1996`da atılan tamamlanması bugüne nasip olduğu kaydedilen Bandırma Balıkçı Barınağına bugüne kadar 19 milyon lira harcandığı, 64 bin M2 korunaklı barınakta 150 civarında teknenin barınabileceği anlatıldı.
Öztaylan; Bandırma hastane yerini Merinos`tan ben aldırdım
Milletvekili Öztaylan, Cenab-ı Allah`ın kendisine ilk milletvekilliği nasip ettiği 1991 yılında, Merinos`tan 1000 M2 yerin hastane yeri olarak ayrılmasına vesile olduğunu söyleyip, bugün bu alanda Bandırma Devlet Hastanesi modern bir binada hizmet vermeye başlamışsa, bunda hükümetin çok büyük katkısı vardır şeklinde konuşup Bandırma`ya hizmet kazandıran herkesten Allah razı olsun dedi.
Vali Arslan; Ankara`dan elimiz hiç boş dönmedi
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, 20 aydan bu yana Balıkesir`de valilik yaptığını, son 1 yılda Bandırma`da çok sayıda bakanı ağırladıklarını söyleyip, Ulaştırma Bakanı Yıldırım`ın bugün buraya 4. gelişi olduğunu açıkladı.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım`ın, Balıkesir`de devam eden yatırımları takip etmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Yıldırım, "Balıkesir`de 1995 yılında başlayıp bitirilemeyen işlerin hepsi tamamlandı. Ankara`ya ne amaçla gidersek gidelim, ödenek sıkıntısı çekmedik, taleplerimiz hep karşılandı. 290 kilometrelik deniz kıyısına sahip Balıkesir`de balıkçılığın gelişmesini istiyoruz. Marmara Denizinin balık zenginliğine kavuşması en büyük arzumuzdur" dedi.
Yıldırım; Bandırma`nın havası sert, insanı merttir
Kürsüye son konuşmacı olarak çıkan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ın `Bandırma`nın havası sert, insanı mert` diyerek başladığı konuşmasında yoğun alkış aldı.
Bandırma ile ilgili çok hatıralarım var diye konuşmasını sürdüren Yıldırım, "İstanbul-Bandırma arasına İDO hattı açarken buraya su yolu yapılmıştı. Bandırma`lılarla çok güzel anılarım oldu. Balıkesir-Bandırma bu bölge bizim her zaman dikkatimizin üzerinde olduğu bölge olmuştur. İDO Genel Müdürlüğü yaptığım ve 8,5 yıllık bakanlık yaptığım dönemde buraya ilgim hep vardı. Son 3 yıla kadar Bandırma çevre yollarında bize sitem hakimdi, bizlerde bu mesajı almıştık. Son 2 yılda bu bölgedeki işimizi bitirip, hizmete soktuk. Bandırma çevre yollarına bölünmüş yollar yapıldı. Bandırma-Çanakkale arası yolun 27 kilometre dışındaki yolu tamamladık. Yaz aylarında bu yol bitirilip hizmete girecek. Bandırma bir liman şehri, limanın yeni işletmecisinin marifetiyle burasının çok yoğun işlerlik kazanacağına eminim. Geçtiğimiz yıl Avşa`da alt yapı çalışması yaptık. Bandırma aynı zamanda deniz şehri. Bilhassa kıyı yapılarının önemle üzerinde durulması gerekiyor ama kıyı yapılarda maalesef eksiklikler var. Bugün açılışını yaptığımız barınak inşaatı 1996 yılında başlamış ancak ödenek yokluğu hep bahane edilip hiç çalışma yapılmamış. Bandırma`nın Poyraz rüzgarı 50 mil eser, bu şartlarda önceliklerimizi iyi belirleyip, balıkçılarımızın beklentisini, umudunun bir başka bahara kalmasını önledik. Avşa-Yiğitler-Çınarlı Balıkçı Barınakları yaptığımız çalışmalardan sadece bir kaçı. Vatandaşı yücelten bir anlayışla, çalışmazsanız bu eserlerin hiç biri ortaya çıkmaz. Bizler bugün geçen yıllardan farklı zengin kaynaklar, petrol mü bulduk? tabiî ki hayır. Bizim en büyük kaynağımız insandır, güven ve istikrardır. Bir gerçek daha var, hizmetin kendini gösterdiği dönüşümler istikrarın güçlü olduğu dönemlerdir. Biz 8,5 yılda ulaşım ve iletişime yaptığımız yatırım 93 katrilyon, Türkiye şu an bölünmüş yollarda, hızlı trenlerde, havacılıkta son 80 yılın en büyük yatırımını, performansını gösterdi. Avrupa ülkelerinin önüne geçtik. İnsanımız bunu hak ediyor, İDO şirketinin yaptığı hizmetin önemi, büyüklüğünün ne kadar önemli olduğunu bugün Libya`daki vatandaşlarımızı bu gemilerimizle taşıyoruz. 30 ülke, Türkiye`den destek, yardım istiyor. Bunun anlamı vardır. Bunu nasıl başardık? 74 milyon insanımızla birlikte hareketle kazandık. İnsanımıza olan sevgi ve saygımızla kazandık. Bir kere kaptan düzgün olmalı, ona uygun tayfalar olmalı. Türkiye bugün böyle bir ekibe sahip. Tek derdimiz, ülkemiz ve milletimize hizmet etmektir." dedi.
Haber : Kemal Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı