Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bakan Eroğlu, Manyastan seslendi…

Bakan Eroğlu, Manyastan seslendi…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Manyasta vatandaşlara hitap etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Manyas`ta vatandaşlara hitap etti.
Eroğlu, ziyaret ettiği Manyas`ta İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem ve ilçe protokolü ile partililer tarafından karşılandı.
Daha sonra toplantının yapılacağı Manyas Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonuna yaya olarak giderek, burada Belediye Başkanı Hasan Kahraman`dan ilçe hakkında kısa bir bilgi aldı. 
Burada ilk konuşmayı Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman yaparken daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A.Edip Uğur, büyükşehir ile birlikte köylerin de mahalle olacağını ve mahallere yeni yatırımlar yapılacağını, köylerde bertaraf ünitesi kurularak köylerde ki hayvan gübrelerinin burada toplanıp daha sonra bio enerjiye dönüştürüleceğini söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ise "Balıkesir`e AK Parti iktidarı döneminde 10 katrilyon liralık yatırım yapıldığını anlattı.
DSİ Genel Müdür olduğu dönemde 1700 tane ihale yapıldığını, bir dere ıslahının 30 yılda bir barajın 40 yıldan önce yapılamadığını ifade eden Eroğlu, "1 milyon lira ile yatırım programına alıyorlardı, tuvalet parasına, müteahitler bize verdiğiniz parayla biz şantiye kuramıyoruz diyorlardı. Şimdi para var onlara şimdi yürüyün yürüyebildiğiniz kadar, devletin parası bol diyoruz. Pekiyi bu paralar nereden geliyor? Gökten para, dolar yağmıyor. Bizden önceki hükümetler borçlanıyordu. Bizden önceki hükümetler borçlanıyordu IMF`ye 23.5 milyar dolar borç vardı. Biz gururlu bir milletiz. Bir IMF memuru ülkemize geldiğinde devlet başkanı gibi karşılanırdı. Bu bizim gururumuza dokunuyordu. Zorunlu tasarruf diye işçiden memurdan para topluyorlardı,13.5 katrilyon para toplamışlar bunu vatandaşa biz ödedik, 3.5 katrilyon lira tutarında ki Konut Edindirme Yardımlarını biz ödedik. Bizden önce 22 banka battı, batan bankalarda mağdur olan vatandaşa ödediğimiz eski para ile 231 katrilyon liradır. Merkez Bankasının kasası boşalmıştı şimdi doldu. Biz şimdi G20`deyiz, 20 ülkenin arasında 16.sıradayız. Artık IMF`ye borç hala verir geldik. Sen bugün 8 liraya satılan ilacı geçmişte 48 liraya nasıl sattın? 9 liraya satılan antibiyotiği 60 liraya sattınız bunun hesabını verin. Faiz lobisinin isteği eski Türkiye biz ise yeni Türkiye diyoruz, büyük hedeflerimiz var. Türkiye`yi 2023`te ilk on ülke içine sokacağız." Diye konuştu.
Bakan Eroğlu konuşmasını tamamladıktan sonra yanına AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı A.Edip Uğur ile AK Parti Manyas Belediye Başkan adayı Hasan Kahraman`ı yanına davet ederek oy istedi.      


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli