Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bakan Eroğlu, Gönene yatırım müjdesi verdi

Bakan Eroğlu, Gönene yatırım müjdesi verdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gönende açılış törenlerine katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gönen`de açılış törenlerine katıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 12 tesisin inşaatlarının açılış ve temel atma törenine katılmak için Gönen`e geldi.
AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınoğlu, A. Edip Uğur, M. Cemal Öztaylan, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Kaymakam Hüseyin Parlak Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Sarıköy Belde Belediye Başkanı Ali Yeşildağ, DSİ 25.Bölge Müdürü Nazmi Koçak, AKP Gönen İlçe Başkanı Av. Servet Bıyık, köy ve mahalle muhtarları ile halk açılışa katıldı.
Açılış töreninde konuşan Bakan Eroğlu, "Balıkesir`e 12 yeni tesis yatırımlar yapılıyor ve 75 milyon liraya mal olacak. 74.407.593 liraya mal olacak 12 adet işin 6 adedi sulama projesi, 6 adedi de taşkın koruma ve rüsumat kontrol tesisi olacak. Tesisler ile 57.280 dekar tarım alanı sulanacak, 10 yerleşim yeri taşkından korunacak" dedi.
Kaymakam Parlak ise, Tahirova Sulama Projesiyle Sinekçi ve Çifteçeşmeler köylerine ait 48.900 dekar tarım alanının sulanmasının hedeflendiğini söyleyip, proje ile yılda dekar başına 433 lira toplam yılda 21.173.700 lira net gelir artışının elde edilmesinin planlandığını belirtti. 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak`ın yaptıkları konuşmanın ardından, şartele basarak temel attılar. 
Balıkesir`e, daha çok yatırımları olacakları sözünü veren Bakan Eroğlu, "Sırası geldiğinde hepsini yerine getireceğiz. Bu açılan 12 tesisimiz Ülkemize ve halkımıza hayırlı olsun.`` diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı