Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bakan Eroğlu, Erdek 2 Göletini gündeme getirdi

Bakan Eroğlu, Erdek 2 Göletini gündeme getirdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, Balıkesirin ve ilçelerinin içme suyunun garanti altında olduğunu söyleyip, Erdek 2 Göletinde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, Balıkesir`in ve ilçelerinin içme suyunun garanti altında olduğunu söyleyip, Erdek 2 Göleti`nde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
Eroğlu, "Balıkesir`in içme suyu meselesini çözdük" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir ve ilçelerinin içme suyu problemini çözmek için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.                      
Balıkesir`e yapılan yatırımlar arasında yer alan ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan Balıkesir İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Terfi Merkezi`nin açılışını bizzat Başbakan Erdoğan`ın gerçekleştirdiğini kaydeden Eroğlu ayrıca, "Balıkesir için planladığımız diğer içme suyu projelerimiz için de çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
Eroğlu: "Balıkesir`in 2050 yılına kadar içme suyu hazır"
Balıkesir`in yıllık içme suyunu karşılamak maksadıyla ihtiyacından yaklaşık 4,5 kat fazla suyu arıtarak Balıkesirlilerin hizmetine sunduklarını vurgulayan Eroğlu, "Balıkesir Ana Besleme İsale Hattı, şehir merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılıyor ve günde 145 bin m3 suyu şehir merkezine iletiyor. Yılda 53 milyon m3suyu Balıkesir`imizin hizmetine sunuyoruz" dedi.
Eroğlu: "Balıkesir`de dev içme suyu arıtma tesisi faaliyette"
Eroğlu, "Balıkesir`in uzun vadeli içme suyu ihtiyacını gidermek üzere 2003 yılında hizmete aldığımız Balıkesir İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Terfi Merkezinin, günlük kapasitesi 220 bin m3 olup, Balıkesir`in hali hazırda günlük 70 bin m3 suyunu yani Balıkesirlilerin ihtiyacından 3 kat daha fazla suyu arıtabiliyor" diye konuştu.
Eroğlu: "Erdek 2 Göleti yapım çalışmalarımız sürüyor"
Balıkesir ve ilçelerinin, içme suyu ihtiyacını garanti altına aldıklarını işaret eden Eroğlu, "Planlama safhasındaki içme suyu projelerimiz olan Balıkesir Küçükkuyu-Dikili Arası Sahil Şeridi İçme Suyu ve Erdek 2 Yapım Göleti çalışmalarımız devam ediyor. Hizmete aldığımız ve tamamlayacağımız diğer içme suyu projeleri ile Balıkesir`e menba kalitesinde su vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra da Balıkesir`e dev içme suyu tesisleri kazandırmak için gece gündüz demeden çalışacağız" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli