Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bakan Yardımcısı Ceylan ?Erdek Körfezi´ni kirletecek termik santrale karşıyım?

Bakan Yardımcısı Ceylan ?Erdek Körfezi´ni kirletecek termik santrale karşıyım?

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Namık Havutça´nın ziyaret ettiği Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan...

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Namık Havutça´nın ziyaret ettiği Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, kömürle çalışan termik santrallere prensip olarak karşı olduğunu, Erdek Körfezi´nde yapılmak istenen santrali de doğru bulmadığını belirtti.
Havutça, Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan´ı makamında ziyareti sırasında, Erdek´in karşısında, Bandırma´ya bağlı Şirinçavuş Mahallesi´nde yapılması plânlanan termik santralin doğaya ve insan sağlığına vereceği zararlar konusunda bölge halkının duyduğu kaygıları anlattı. Havutça, ?Yapılması plânlanan termik santral, yaratacağı kirlilikle, insan sağlığı, tarımsal üretim, doğal yaşam, yüzeysel ve yeraltı sularında zararlı etkilere neden olacaktır. Aynı zamanda Erdek Körfezi de büyük tahribata uğrayacaktır? dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Havutça´nın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirirken, ?Sizin ve bölge halkının duyarlılıklarını dikkate alacağım. Prensip olarak da, Erdek Körfezi´ni kirletecek, kömürle çalışan termik santrale karşıyım? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı