Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Bakan Müezzinoğlu Erdek´te

Bakan Müezzinoğlu Erdek´te

Müezzinoğlu "Bu milletin aklıyla dalga geçmeye hakkınız yok"

Erdek ilçesinde STK temsilcileriyle buluşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP ve ?Hayır´ kampanyası yürütenlerin savunduğu tek adam rejimi iddiasına açıklık getirdi.
Balıkesir´de gerçekleştirdiği bir dizi ziyaretin sonunda Erdek´te Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Müezzinoğlu, "Bu milletten korkanlar sürekli bize tuzak kurdular. Milletle olmaktan korktular. Milletin gücüne inanmadılar. Ancak Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, daha partimizin kurulduğu gün ?ben milletime inanıyor, milletime güveniyor ve bu milletle birlikte siyaset yapacağım´ dedi. Biz bu partiyi sermayeye, medyaya ve güç odaklarına güvenerek kurmadık. Milletimize güvenerek kurduk. İşte o güçler Recep Tayyip Erdoğan´a muhtar bile olamazsın dediler. Ancak bugün görüyoruz ki milletine güvenen ve bu yola milletiyle birlikte çıkan liderimiz Cumhurun Başkanı olma yolunda.

Diyorlar ki efendim tek adam rejimi istemiyoruz. Bu milletin aklıyla dalga geçmeye hakkınız yok. Mahallenin muhtarı tektir. Belediye başkanı tektir. Tabii ki cumhurun başkanı da tek olacak. Bu bu kadar basittir. Ama bunlar cumhurdan korktuğu için cumhuru tanımadığı için diyorlar ki yarın cumhur yanlış birini seçer. Cumhur yanlışa müsaade etmez. Cumhur en iyisini seçer, bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.
Referandumda oylanacak anayasa değişikliğinde bulunan gençlere seçilme hakkının verilmesiyle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Birileri gençlerin önünün açılmasından rahatsız oluyor. Yani ne var gençlere seçilme hakkı verilmesinde. Buna karşı çıkılması demek oluyor ki sen ehliyet alabilirsin ama araba kullanamazsın. Eğer bana seçme hakkı veriyorsanız seçilme hakkı da vereceksiniz. Bu milletten korkanlar ve korkaklar hayır diyor. Bu millet cesur millet. Eğer Çanakkale ruhunu anlayamadıysanız, 15 Temmuz gecesine bir bakın. O gece bizim cesur gençlerimiz durdu o tankların topların önünde." diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğu´nu da eleştiren Müezzinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ?Kılıçdaroğlu milletten korkuyor, milletin sıkıntısını bilmiyor, milletin geleceğine ışık tutamıyor en önemlisi de daha büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ü tanımıyor. Mustafa Kemal´in gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine onun gölgesinde yatarak isminin arkasına saklanarak çıkılmaz. O hedefe ulaşmak akıl teri, alın teri ister. Oraya ulaşmak yürek ister yürek. Sende o yürek yoksa işte böyle vesayet odaklarının sana fısıldadıklarına bakarsın. Sen eğer tek adamlığa karşı isen CHP´ye bir eş genel başkan ata."
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu çekilen hatıra fotoğrafının ardından ilçeden ayrıldı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bakan Müezzinoğlu Erdek
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli