Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bakan Çelik, Bandırma´da üniversite müjdesi verdi

Bakan Çelik, Bandırma´da üniversite müjdesi verdi

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bandırma´da bir dizi ziyarette bulundu.

Programının ilk bölümünde Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı´na bağlı Koyunculuk Araştırma Enstitüsünü ziyaret eden Çelik, burada kurum müdürü Dr. Deniz Soysal´dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Sonrasında 17 Eylül Üniversitesi´nden Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve öğretim üyeleri ile bir araya gelen Faruk Çelik, burada üniversitenin talep ve sorunlarını dinledi. Ziraat fakültesinin bir an önce faaliyete geçirilmesini isteyen Bakan Çelik, Enstitünün 22 bin dönümlük arazisinin üniversitenin emrinde olduğunu dile getirdi.
Üniversitedeki programda üniversite ve Araştırma Enstitüsü´nün birlikte çalışması gerektiğini vurgulayan Bakan Çelik ?17 Eylül Üniversitesi´nde açılan Ziraat Fakültesine de değinen Çelik ?Bu alanlarda çalışma yapmamız gerekiyor. Enstitü içerisinden yer talebinde bulunmuşlardı. Ben geldim gördüm. Buradan açıkça ifade ediyorum. Ziraat Fakültesi biran önce faaliyete geçirilsin. Bandırma´nın Balıkesir´in buna ihtiyacı var. Buradaki 22 bin dekarlık alan sizin emrinizde? dedi.
Bakan Çelik, son olarak Etkin İlaç Sanayi tarafından yeni kurulan ilaç fabrikasının açılışına katıldı.
Bakan Çelik´e ziyaretlerinde Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı ile kurum müdürleri ve üst düzey bürokratlar eşlik etti. Bakan Faruk Çelik Bandırma programının ardından Balıkesir´e hareket etti.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false