Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BAGFAŞ´TAN KÂR DAĞITIMI YOK

BAGFAŞ´TAN KÂR DAĞITIMI YOK

Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ.(BAGFAŞ) ?ın 46.yıl genel kurulunda konuşan Bandırma Gübre Fabrikaları Murahhas Azası ve Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gençer: ?´Dünya piyasalarında gübre fiyatları artarken, bizde de tabi gübre fiyatları artmaya devam e

Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ. (BAGFAŞ), 2015 yılından üyelerine kâr payı dağıtmayacak. Şirketin 46.yıl genel kurulu fabrikanın Bandırma-Erdek karayolunun 10. kilometresindeki fabrika salonunda, Av. Hasan Tozun´un divan başkanlığında yapıldı.
Genel kurul, BAGFAŞ murahhas azası ve yönetim kurulu başkanı Yahya Kemal Gençer´in açış konuşmasıyla başladı. Ardından, çalışma raporunu, yönetim kurulu üyesi Sinan Gençer okudu. Genel kurula katılan ortakların dışında, başka kentlerde bulunan ortakların da internet ortamında oylarını kullandıkları genel kurulda yönetim kurulu oybirliği ile aklandı.
BAGFAŞ, 2015 yılında 460 milyon, 686 bin 123 Tl´lik bir satış cirosuna ulaşarak, 40 milyon, 841 bin,068 Tl, vergi öncesi kâr sağladı.
Genel kurulda, şirketin eski tesislerini yenileme ve yeni yatırımları nedeniyle ortaklarına kâr dağıtılmaması oy çokluğu ile kabul edildi.
Bandırma Gübre Fabrikaları murahhas azası ve yönetim kurulu başkanı Yahya Kemal Gençer, geçen yıl, Türk çiftçisine, piyasaya göre daha ucuz fiyatla gübre sattıklarını vurgulayarak, bir önceki yıla göre geçen yıl, yüzde 40 daha fazla üretim yaptık´´ dedi.
Bir soru üzerine dünya gübre piyasalarını da değerlendiren Gençer, internet ortamındaki dünya gübre piyasalarının ne olacağını kestirmenin çok zor olacağına değinerek, şunları söyledi:
? Ama tabii artan nüfus karşısında, televizyonlarda gördüğünüz açlık durumu karşısında ve maalesef çevre bilincinin yanlış kullanılması, üzerine ekilecek olan arazilerin azaltılması ve bilhassa bizim gibi ülkelerde ziraatın, çiftçinin korunmaması nedeniyle dünya piyasalarında gübre fiyatları artarken, bizde de tabii gübre fiyatları artmaya devam edecek. Ama biz bunu elimizden geldiğince üretimi çoğaltarak, maliyeti düşürerek kendi çapımızda karşılamaya çalışacağız.´´ dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: BAGFAŞ DAĞITIMI
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false