Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BAGFAŞ bu yılda kâr dağıtmadı

BAGFAŞ bu yılda kâr dağıtmadı

Bandırma´da bulunan Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ) 47. Olağan Genel Kurulunu, Erdek yolu üzerindeki fabrika içinde bulunan sosyal tesislerinde gerçekleştirdi.

Bandırma´da bulunan Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ) 47. Olağan Genel Kurulunu, Erdek yolu üzerindeki fabrika içinde bulunan sosyal tesislerinde gerçekleştirdi. Ödenmiş sermayesi 45 milyon lira olan BAGFAŞ, 2016 yılında açıkladığı rakamlara göre, 37 milyon 585 bin 667 lira zarar etti. Bu nedenle şirketin, bu yıl ortaklarına kâr payı dağıtmamasına karar verildi.
BAGFAŞ, geçtiğimiz 2015 yılında dönem kârını 233 milyon 941 bin 994 lira olarak açıklamıştı.
Yönetim Kurulu Yahya Başkanı Kemal Gençer, şirketin zararını Türkiye özelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalara bağlayarak üyelere bilgi verdi. Gençer, ?2016 faaliyet yılında yaşadığımız global ekonomik dalgalanmaların yanında olağanüstü ve üst üste gelen sadece bizim şirketimize mahsus ve yine sadece ülkemiz kimyevi gübre sektörüne mahsus iki olaya tekrar dikkatinizi çekmekte fayda mülahaza etmekteyiz. Bunlardan birincisi TyhssenKrupp Industrial Solutions AG firması tarafından 17.05 2016 tarihinde açılan tahkim davasıdır ki, buna cevap verilmiştir. İkinci olay ise T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın 08.06.2016 tarihinde ülke çapında nitratlı kimyevi gübrelerle ilgili yurtiçi satışlarının durdurulması ve 2016 yılı sonuna dek bu satışlara izin verilmemesidir. Satışlar 08.06.2016 tarihinde alınan bir kararla ertesi gün durdurulmasıyla beraber o tarih itibariyle fabrikalarımız depolarında 10 bin 213 ton AN, takriben 25 bin 760 ton CAN ayrıca fabrika dış depolarımızda takriben 13 bin 92 ton CAN ; toplam 24 milyon 348 bin 995 lira maliyet değeri ile stoklanmış bulunmaktaydı. Şirketimiz bu durumda memleketimiz ve milletimiz menfaatleri her türlü mülahazanın üstündedir görüşümüz gereği yurt içine satışları durdurmuş, kısmen üretime ve ihracata devam etmeye çalışmış, en nihayet üretimine ara vermek zorunda kalmıştır. Böylece Şirketimiz 2016 yılını 7 ay yeni fabrikalarımız ürünü satamayarak, 6 ay yine yeni fabrikalarımızda üretim yapmaksızın kapatmak zorunda kalmıştır. ?dedi.
Ortakların sorularını da yanıtlayan Gençer, ?Şirketimize ait tesis ve fabrikalarımız eski ve yenilenmeleri gerekiyor. Ancak, geçen yıl bu tesis ve fabrikalardan zarar değil, kâr elde ettik? diye konuştu.
2017 yılı beklentilerini de açıklayan Gençer, ?Tek entegre fosfat ve nitratlı kimyevi gübre fabrikaları olmanın verimini almaya başlanan bir yıl olacaktır? ifadelerini kullandı. Genel Kurulda gündem maddeleri oy birliği, en önemli maddelerden bir olarak görülen kar dağıtılmaması teklifi oy dağılımına göre; yüzde 99´un üzerinde bir oran ile oy çokluğuyla kabul edildi. Genel kurulda Murahhas üye ve şirketin yönetim kurulu başkanı Yahya Kemal Gençer ile Yönetim Kurulu üyeleri oy birliği ile ibra edildi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: BAGFAŞ yılda dağıtmadı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli