Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BAGFAŞ, 2016 yılı ilk çeyrek mali sonuçlarını açıkladı.

BAGFAŞ, 2016 yılı ilk çeyrek mali sonuçlarını açıkladı.

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nce sürdürülen Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları kurslarından olan ?Keçe Aksesuarı Yapım Kursu? ile ?Balıkesir Pullusu Kursu?nun 2016 yılının ilk başlangıcını Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mus

Balıkesir´de başlatılan el sanatları kurslarının amacı, unutulmaya ve kaybolmaya başlayan ?Geleneksel El Sanatları? ve ?Geleneksel Türk Süsleme Sanatları? alanında yapılan eserleri tanıtarak, aslına uygun olarak öğretip, yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak olarak açıklandı.
Bu amaçla Kültür ve Turizm Bakanlığı´nca kabul edilerek 2016 yılında İlimizde başlatılan ?Keçe Aksesuarı Yapım Kursu? ve ?Balıkesir Pullusu Kursu?nun açılışını İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı Müdür Yardımcısı Abdullah Poyrazlı, Araştırmacı Nesrin İlbars yaptı.
İl Müdürü Çaltı, Keçecilik Kursu´nun Kurs Eğiticisi Nevin Sadıç, Balıkesir Pullusu Kursu?nun da Nurhan Sökmen tarafından yürütüleceğini ve bu kurslarda toplam 32 kursiyerin eğitim gördüğünü, kursa katılan kursiyerlerin sınavlarının da 2016 yılında yapılacağını dile getirdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli