Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Azma yemeği her derde deva

Azma yemeği her derde deva

Edremit Körfezinde yetişen karaciğer ve sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiği söylenen lahana ve karnabahar karışımı olan Azma (Sallama), yöredeki semt pazarlarının gözdesi olmaya devam ediyor.

Edremit Körfezi`nde yetişen karaciğer ve sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiği söylenen lahana ve karnabahar karışımı olan Azma (Sallama), yöredeki semt pazarlarının gözdesi olmaya devam ediyor.
Türkiye`de yalnızca Edremit Körfezi`nde yetiştiği için bu yörelerde tüketilen `Azma` ve diğer adı da `Sallama` olarak bilinen, özellikle kış mevsiminde Edremit Körfezi`nde bulunan Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Havran ve Gömeç ilçelerindeki ev hanımlarının mönüsünde ilk sıralarda yer alıyor.
Ege Bölgesi ve Edremit Körfezi`nin doğal yapısı nedeniyle yalnızca bu yörede yetişen bu sebzenin tohumunu yöre çiftçisinin kendi olanaklarıyla ürettiği ve ektiğini söyleyen Edremit Damla Tarım Zirai İlaç ve Tohum Bayisi sahibi Necati Ergin, "Sulu yaprakları olan Azma, karnabahar ve lahana karışımı bir sebzedir. Azma, genellikle kısa süre sıcak suda haşlanıp üzerine bol limon sıkılarak kesilir ve salata gibi tüketilir. Sıcak yemek olarak pişirilmeye de son derece uygun harika bir sebzedir. İstenildiğinde çiğ olarak da yenebilir.`` dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli