Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Ayvatlar Yaylasında Yörük ve Türkmen Şenliği

Ayvatlar Yaylasında Yörük ve Türkmen Şenliği

13. Uluslararası Balıkesir Yörük ve Türkmen etkinliği Ayvatlar Mahallesi´nde düzenlenen gösteriler ile son buldu.

13. Uluslararası Balıkesir Yörük ve Türkmen etkinliği Ayvatlar Mahallesi´nde düzenlenen gösteriler ile son buldu.
Mevlid-i Şerif ve lokma hayrı ile başlayan etkinlikler daha sonra Zara konseri ve devamında kortej yürüyüşüyle devam etmişti. 3 gün boyunca devam eden etkinliklerin finalinde ise Bigadiç İlçesinde Jandarma Astsubay Çavuş Niyazi Elçin´in şehit olmasından dolayı konser iptal edildi. Son gün yapılan etkinliklerde ise gösteriler sunuldu.
Ayvatlar Mahallesi´nde düzenlenen etkinlikler ilk olarak Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başladı ve ardından yağmur duası edildi. Yiğitler Mehter takımının gösterisinin ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra program başladı.
Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada ?Biz Suriye değil, Mısır değil, biz dünyaya birlik ve beraberliğimizi her zaman gösteren bir ülkeyiz. 15 Temmuz´da da ülkemizi bölmeye çalıştılar, denediler ancak Türk milleti bu ülkeyi size böldürtmedi. İşte burada devlet millet kaynaşması nasıl olur Ayvatlar´da görüyoruz. Dünyaya diyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sesleniyoruz bizi ölçmeye çalışmayın. Türk milletinde yürek, iman, dava, devlet, irade işidir.? dedi.
14 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla 15 Temmuz şehidi Turgut Solak´ın eşi Aynur Solak yılın annesi seçildi.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Aynur Solak´a çiçek takdim ederek, Anneler Günü´nü kutladı.
Konuşmaların ardından Makedonya Halk Dansları Topluluğu, Yaren Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sunduktan sonra Bosna Hersek KUD Preporod Konjic Halk Dansları Topluluğu gösterileriyle mest etti. Sındırgı Mesleki Teknik Lisesi Halk Oyunları ekibinin oyunlarının ardından Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları gösterileri ile davetliler büyük keyif yaşadı.
Programın sonunda Kırgızistan Datkaiym Halk Dansları Topluluğu ve Bulgaristan Mestanlı Türk Kültür Sanat ve Etkileşim Derneği Halk Dansları Topluluğu gösterileri ile güne damga vurdu.
İsimsizler Dizisinin başrol oyuncularından Taner Ertürk ve Bülent Alkış Ayvatlar Yaylasındaydı, iki oyuncu Ayvatlar´da büyük ilgi gördü.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli