Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

?Ayvalık´taki Bu Verimli Arazileri Yok Etmek Vatan Hainliğidir!?

?Ayvalık´taki Bu Verimli Arazileri Yok Etmek Vatan Hainliğidir!?

CHP Balıkesir Milletvekili Avukat Namık Havutça, Ayvalık´ta yapılmak istenen barajla ilgili iktidara sert eleştirilerde bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Avukat Namık Havutça, Ayvalık´ta yapılmak istenen barajla ilgili iktidara sert eleştirilerde bulundu.
?Bir şeyi yapmak için kırk şeyi bozan bir zihniyetin düşüncesizce hareket etmesi kabul edilebilir değildir? diyen Havutça, ?bu verimli arazileri yok etmek vatan hainliğiyle eş değerdedir? dedi.
Havutça, ?yapılması planlanan bu barajla birlikte devletin bu bölgede para harcayarak desteklediği zeytincilik yok olacak, bu verimli ova verimsizleşecek, onlarca kuş ve bitki türüne ev sahipliği yapan bölgenin ekolojisi bozulacak, tarım ve hayvancılık çökecek, bölge insanın ekonomisi olumsuz yönde etkilenecek, doğa katledilecek, barajla elde edilen arsenikli içme suyu ile vatandaşın sağlı tehlikeye girecektir. Bu plansız ve programsız şekilde yapılması düşünülen barajın fayda maliyet analizi yapılmadan, bölgede yaşayan insanların, oradaki muhtarların görüşleri alınmadan atılacak adımların doğuracağı yıkımların tek sorumlusu iktidardır. Barajın yaratacağı bu kadar olumsuzluğa rağmen sorumsuzca yapılacak işlemler bu ülkeye ve bu millete ihanetten başka bir şey değildir.
Balıkesir´in Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi´nde yüzde 80´i zeytinlik olan verimli ovada yapılacak Karakoç Barajı, zeytinciliğe ve bölge halkının tüm tarımsal faaliyetlerine son verecektir. Arseniğin yoğun olduğu bölgede içme suyu barajı yapma ısrarı doğayı, hayvancılığı, tarımı ve zeytinciliği yok edeceği gibi insanların sağlığı üzerinde de büyük tahribatlar yaratacaktır.
Türközü, Kırcalar, Çakmak, Bulutçeşme, Odaburnu, Üç Kabaağaç, Mutlu, Beşiktepe, Karahayıt, Çamoba, Akçapınar, Yeniköy, Tıfıllar, Bağyüzü, Hacıveliler ve Murateli kırsal mahallelerinin muhtarları, toplam 3 bin 500 dönüm arazi üzerinde yapımı planlanan içme suyu barajına karşı çıkmasının sebebi, yüzde 80´i zeytinlik olan arazide yapımı planlanlanan barajın, zeytinciliğe ve bölge halkının tüm tarımsal faaliyetlerine son vereceği yönündeki söylemleri AKP iktidarı tarafından dikkate alınmamaktadır.
Buradan AKP İktidarını bir kez daha uyarmak isterim;
Bir şeyi yapma uğruna kırk şeyi yok etmeye yönelik bu adım fayda yerine zarar olarak topluma yansıyacaktır.
Bölgedeki muhtarların, orada yaşayan insanların ve çevrecilerin karşı olduğu bu doğa katliamı, bölge inanının ekonomisini olumsuz yönde etkileyecektir. Bu veriler ışığında barajın bu bölgede yapılmasının tekrar değerlendirilmesi büyük önem arz etmektedir.? Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli