Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık'ta inşaat sektörünün sorunları konuşuldu

Ayvalık

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Ticaret Odası (ATO) Meslek Komitesi Bilgilendirme Toplantısına katıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Ticaret Odası (ATO) Meslek Komitesi Bilgilendirme Toplantısına katıldı.
İnşaat sektörünün karşılaştığı sorunların ele alındığı toplantıda başkan Gençer'e Ayvalık Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Canan Demirkaya eşlik etti.
Ayvalık Ticaret Odası Meslek Komitesi üyelerine merak ettikleri konularda bilgilendirme yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, belediye olarak sorunların çözümü konusunda kanunlar dahilin de yardıma hazır olduklarını bildirdi.
Toplantıda, ATO üyelerinin sektörde yaşadıkları sorunları, önerilerini ve belediyeden beklentileri dile getirildi.
Başkan Gençer, fikir alışverişi toplantısında ATO üyelerinin en sık yaşadığı sorunlar ve bazı sorunlara dair çözüm önerileri ortaya kondu.
ATO üyeleri hazırladıkları raporda şu ifadeleri kullandı: Sit alanının geniş olması, inşaat için yeterli imarlı arsaların azlığı, mevcut arsaların küçük olması, kat payının % 50'ye ulaşması, Armutçuk ve Sarımsaklı'daki eski binaların fazlalığı ve bu binaların depreme dayanıksız olması, bu yüzden bu binaların yenilenmesi gerektiği, hastanenin olduğu bölgede binaların 7- 8 kat olması gerektiği, müteahhitlik yasasının uygulanmaması ülke genelinde yaşanan sorun. Birkaç yıl önce acilen aldırılan belgelerin denetiminin yapılmadığı, belediye ile ilgili konular, Büyükşehir Yasası ile emlak vergilerinin çok yükseldiği, depo adı altında tapu verilmemesi, bodrum katlara bağımsız bölüm numarası verilmesi.”
Ayrıca Anıtlar Kurulunun Bursa da ve çok uzak olması dile getirilerek Balıkesir'de bir şube açılması önerildi.
Kentsel dönüşümle ilgili belediye ve tapudan yetkililerin bir araya geleceği bir toplantı düzenlenmesi önerisinin de görüşüldüğü toplantıda son olarak Estetik Kurulu oluş turulması gerektiği görüşü bildirildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı