Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık'ta sivrisinek larvalarıyla amansız mücadele sürüyor

Ayvalık

Ayvalık Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde süs havuzları, foseptikler, bodrumlar, kanal kapakları, ızgaralar, dere kenarları,

Ayvalık Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde süs havuzları, foseptikler, bodrumlar, kanal kapakları, ızgaralar, dere kenarları, çöp konteynerleri, su birikintileri ve larva üreyebilecek alanlarda başta sivrisinek olmak üzere tüm uçkun ve haşerelere yönelik mücadelesini sürdürüyor. 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, görevli ekiplerin tespit edilen noktaların tümünde larva mücadelesi için ilaçlama çalışmalarını kış aylarında da aksatmadan yürüttüğünü söyledi. 
Bahar aylarında olduğumuz şu günlerde larva üremesinin önüne geçilmesinin hedeflendiğini belirten Başkan Ergin, “Özellikle kış aylarında başlayan ve her gün özellikle kapalı ve sulak alanlarda üremenin engellenmesi için larva mücadelesi gerçekleştiriyoruz. Bu sebeple Ayvalık'ta kış ayları için potansiyel üreme alanları belirlenip haritalandırılırken, kent genelinde çeşitli bölgelerde ekipler tarafından yapılan kontrollerle yeni potansiyel üreme alanları da tespit ediliyor ve bu rakamlar sürekli güncelleniyor.” dedi. 
Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı