Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalıkta hastane denize kayıyor

Ayvalıkta hastane denize kayıyor

Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Ayvalık Hastanesinin olası bir doğal afet karşısında taşıdığı riski TBMM gündemine taşıdı.

Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Ayvalık Hastanesi`nin olası bir doğal afet karşısında taşıdığı riski TBMM gündemine taşıdı.
Balıkesir Milletvekili Akova, soru önergesi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Gazetelerde yer alan haberlere göre, her gün yüzlerce hastaya hizmet veren ve onlarca sağlık görevlisinin çalıştığı Ayvalık Devlet Hastanesi acil servisindeki derin çatlaklar ve hastanenin bahçeye inen merdivenlerindeki çökme endişe ve korkuya neden olmaktadır. Çatlaklar, çökme ve kaymadan dolayı, hasta yatakhaneleri ve ameliyathanelerin bulunduğu acil servisin biran önce başka bir binaya aktarılması gerekmektedir. 2007 ve 2010 yıllarında hastane yönetimi tarafından Balıkesir Üniversitesi ile Konya Selçuk Üniversitesi`ne hazırlatılan Ayvalık Devlet Hastanesi`nin deprem raporlarına göre, acil servisin deprem riski altında olduğu ve acilen yıkılması gerektiği, diğer binanın da depreme karşı %60 oranında dayanıksızlığı yönünde bir rapor verilmiş. Raporları değerlendiren hastane yönetimi ve Bakanlık, yıkıp yeniden yapmak yerine ortak görüşle Cennet Tepesi`ne daha kapsamlı yeni bir hastane inşa edilmesi kararı almışlar. Bu amaçla Cennet Tepesi`ndeki 50 dönümlük Hazine`ye ait bir alan üzerinde çalışma başlatılmış."
Balıkesir Milletvekili Akova, bu bilgiler ışığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a şu soruları yönetti:
1. 2007 yılından bu yana yapılan tespitlere ve fiziken gözlemlenen çatlaklar, çökme ve kaymalara rağmen, Ayvalık Devlet Hastanesi hasta yatakhaneleri ve ameliyathanelerin bulunduğu acil servisin biran önce başka bir binaya aktarılması için neden halen çalışma yapılmamıştır?
2. Ayvalık Devlet Hastanesi binasının olası bir doğal afet karşısında taşıdığı yüksek riske rağmen yeni hastane yapılması için çalışmalar neden hızlandırılmamış ve prosedür neden yavaş işletilmiştir?
3. Ayvalık Devlet Hastanesi binası gibi doğal afetler karşısında yüksek risk taşıyan hastanelerimiz mevcut mudur? Mevcutsa bu hastanelerin isimleri nelerdir ve bu hastanelerin taşıdığı riskin azaltılması için neler yapılması planlanmaktadır?
4. Olası bir doğal afette önemli görevler düşecek olan hastanelerimizin fiziki yapısının iyileştirilmesi için yapılan çalışmalarınız mevcut mudur?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli