Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Ayvalık’ta Belediye Tiyatrosu kuruldu

Ayvalık’ta Belediye Tiyatrosu kuruldu

Ayvalık Belediyesi bünyesinde, profesyonel tiyatro kuruluşu gerçekleştirildi.

Ayvalık Belediyesi bünyesinde, profesyonel tiyatro kuruluşu gerçekleştirildi. 
Gönüllülük ve sözleşmeli oyunculuk esasıyla modellenen tiyatro, 6 Mayıs akşamı Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde Erkan Cılak’ın yazıp yönettiği “Neyzen Ya Yaşıyorsa” isimli oyunuyla “perde” diyecek.. 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, göreve geldikten kısa bir süre sonra Ayvalık Belediye Tiyatrosu’nun kurulması için düğmeye bastıklarını, ancak araya pandemi koşullarının girmesi nedeniyle girişimi askıya almak zorunda kaldıklarını söyledi. Belediye tiyatrosu kurulmasını yaşama geçirmek için göreve geldikten sonra hızlandırıldığını ifade eden Başkan Ergin, “Belediye Meclis kararıyla yönetmeliği, Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde organize edilmek üzere kabul edilmişti. Fakat araya giren pandemi, eğitim sürecini etkiledi. Kuruluş gerçekleştirildikten sonra eğitim hazırlıkları baştan sona belediye bünyesinde tamamlandı. Oyunun perde demesi Mayıs ayını buldu.” diye konuştu. 
“Neyzen Ya Yaşıyorsa” isimli kitabı seçkin kitapevlerinde kitapseverlerin beğenisine sunulan Ayvalık Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Erkan Cılak, tiyatronun kuruluş süreciyle ilgili şu bilgileri verdi: “Sanat Fabrikası’nda ve daha sonra belediyede yapılan eğitim çalışmalarında oyuncu olabilecek tiyatroya gönül veren sanatçılarla kurulan kadro ile Mayıs ayında perde diyoruz. Yazıp kitabı da basılan oyunumu aynı zamanda oynuyor ve yönetiyorum ama ekip işi, Fatih Elgay yönetmen yardımcılığımızı yapıyor aynı zamanda ışık tasarımı da onun eseri. Müziklerin düzenlemesini Alper Sarıoğlu yaptı. Hakan Urul, Tayfun Dayan, Gürsel Yarkent, Sinan Çalğın, Emel Çalış ve Alev Abacı diğer oyuncu arkadaşlarımız, ama hepsinin oyunun yazımından itibaren dekorundan rejisine kadar katkısı var.” 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ayvalık’ Belediye Tiyatrosu kuruldu
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı