Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık´ta zeytin esintisi?.

Ayvalık´ta zeytin esintisi?.

Ayvalık´ta ?Zeytin Ağacından Kadınlar? konulu resim sergisi açıldı.

Ayvalık´ta ?Zeytin Ağacından Kadınlar? konulu resim sergisi açıldı.
Resimlerinde su sarnıçları, balıklar, tekneler, boğalar, kuşlar, masal kahramanları ve kadınları konu edinen ressam M. Emin Erdoğdu, ?Zeytin Ağacından Kadınlar? konulu resim sergisini Ayvalık Belediyesinin katlıları ile Orhan Peker Sanat Galerisinde açtı.
Ressam Mehmet Emin Erdoğdu, Orhan Peker Sanat Galerisindeki ?Zeytin Ağacından Kadınlar? temalı sergiyi görmeye gelen tüm kadınların başına zeytin dallarından yapılmış taç taktı.
Serginin açılışında konuşan Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Ayvalık´a mevcut sergi salonlarının yetersiz kaldığını ve belediye olarak bunların sayısının artırılması yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Ressam Mehmet Emin Erdoğdu´nun ?Zeytin Ağacından Kadınlar? temalı sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösteriyor.

/resimler/2015-8/20/1342206645009.jpg
Kazdağları´nda yaşayan Emin Erdoğdu, sergisinde zeytinin anayurdu kadar sıcak bir iklime, kadının yalnız güzelliğiyle ve doğurganlığıyla değil şefkati, anlayışı ve önderliğiyle baş tacı edildiği bir yurda duyulan özlemi anlatıyor.
Ressam M. Emin Erdoğdu, ?Zeytin ağacı dişidir, kadındır. Doğurgan, besleyici, cömert. Boşuna "Ölmez Ağaç" dememişler. Beni de en çok etkileyen yanı bu oldu. Resmi kendim için yapıyorum resim bittikten sonra artık benim değildir. Farklı malzemelerle ve farklı konularda çalışmayı seviyorum, bunun içinde sürekli araştırıyorum olmayanı, yapılmayanı yapmaktır derdim.? diye konuştu.
Ressam Mehmet Emin Erdoğdu´nun ?Zeytin ağacından kadınlar? temalı sergi 18 Ağustos tarihine kadar açık kalacak.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Ayvalık zeytin esintisi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli