Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Ayvalık´ta temizlenmeyen dere kalmayacak

Ayvalık´ta temizlenmeyen dere kalmayacak

Balıkesir ilçelerinin çalışkan belediye başkanları arasında yer alan Ayvalık´ın CHP´li Belediye Başkanı Rahmi Gençer´de dur durak yok.

Başkan Gençer, personeline verdiği talimatla Laka, Nikita ve Sanayi Dere yataklarında temizleme çalışmaları başlattı.
Hafta başında periyodik menfez temizliği çalışmalarını başlatan Başkan Gençer, ilçe genelinde menfez temizliği ile paralel olarak Çamlık´taki Laka, Sarımsaklı´daki Nikita ve ilçe merkezindeki Sanayi deresinde temizlik çalışmalarının başlatılmasını sağladı.
Cuma gece yarısına kadar süren çalışmalara Cumartesi günü de devam ediliyor.
Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Çamlık´ta bir kez daha sel felaketi yaşanmaması için Laka deresinde temizlik çalışmalarına devam ederken, fen işlerinin 25 kişilik ekibi Laka deresinin denizle birleştiği noktada temizlik ve derinleştirme çalışması yaptı.
Ekiplerin bir bölümü de aynı saatlerde Sarımsaklı Nikita deresinde temizlik yaptı. Derelerden yaklaşık 12 kamyon atık malzeme çıkarken, Çamlık Laka deresindeki temizlik çalışmaları, Ali Çetinkaya Mahallesi´nde AVM yakınlarından yeni garaja giden güzergâhtaki sanayi deresini de dahil ederek devam ediyor.
Çalışmalar hakkında basına bilgi veren Başkan Gençer, ?Dere yataklarında olası bir sel felaketini önlemek amacıyla temizlik çalışması yapıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda söz konusu dere yataklarının taşmasıyla yaşanan sel felaketleri sonrası, yapılan çalışmayla dere yatağı derinleştirilerek suyu akışı sağlanmış ve yağmur kanalları yapılmıştı. Temizlik çalışmaları ile vatandaşların kış mevsiminde sıkıntı yaşamasının önüne geçilecek.? dedi. Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı