Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ayvalık´ta orman yangını

Ayvalık´ta orman yangını

Ayvalık İlçesi´nde çam ve zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede yangın çıktı.

Ayvalık İlçesi´nde çam ve zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede yangın çıktı. Ekipler yangını söndürmek için havadan ve karadan çalışma başlattı.
Ayvalık´ta Hakkıbey Yarımadası Şeytan Sofrası´nın alt kısımlarında bulunan çam ve zeytin ağaçlarının yer aldığı bölgede dün saat 16.15 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Sitelerin de yer aldığı bölgeden yükselen dumanları görenler yangını söndürme ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine ekipler bölgede çalışma başlattı. Çam ve zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede çıkan yangına 6 helikopter 2 amfibik uçak, 36 arazöz ve 3 dozerle müdahale ediliyor. Bölgedeki 2 sitenin sakinleri ise yangın nedeniyle tahliye edildi.
Yangın kontrol altına alındı
Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, kısa sürede müdahale ettikleri yangını kontrol altına aldıklarını belirtti.
Kırcı, devamında şöyle konuştu: "Kısa sürede müdahalede bulunulan yangın kontrol altına alındı. 3 hektar alan zarar gördü, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yerleşim yerlerine kısa bir mesafede durdurabildik. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Rüzgar çok şiddetli olmasına rağmen çok şükür yangın kontrol altına alındı."
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ayvalık orman yangını
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli