Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ayvalık´ta meydan düzenlemesi

Ayvalık´ta meydan düzenlemesi

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, her zaman olduğu gibi güne çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek başladı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, her zaman olduğu gibi güne çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek başladı.
Vehbibey-Fevzipaşa, Zekibey, ve Hamdibey Mahallelerinin ortak noktasında bulunan yaklaşık 1.500 metrekarelik At Arabacılar Meydanında yenilenme çalışmaları sürüyor. Perşembe Pazarında yaklaşık 1,5 aydır devam eden, çalışmalarda sona gelindiği ifade edildi.
Ayvalık Belediyesi tarafından hazırlanan At Arabacılar Meydanı düzenleme projesi kapsamında elektrik, su ve kanalizasyon hatları değiştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşletmeleri ekiplerinin de destek verdiği alt yapı su ve kanalizasyon çalışmasının bitimiyle meydanda, yağmur suyu kanallarının yapımına geçileceği öğrenildi.
Perşembe Pazarı´nda ise çatı düzenleme, girişteki demir kapıların yenilenmesi, yıkılan duvarların örülmesi, ışıklandırma sistemlerinin kurulmasının ardından, tuvalet ve bebek bakım ve emzirme noktası kurulma faaliyetlerine geçildi.
Başkan Gençer, ?Göreve gelmeden önce Ayvalık´ımızın dar sokaklarını turizme açacağımızı söylemiştik. İlk önce Ulu Önder Atatürk´ümüzün kentimize geldiği 13 Nisan Caddesi´ni Şeytanın Kahvesi´ne kadar yenileyerek başladık. Şimdi Ayvalık´ımızın simgelerinden tarihi At Arabacı Meydanı´nı yeniliyoruz. Tamamen tarihimize uyumlu bir proje hazırladık. Çeşmemiz yine olacak. Projeyi hazırlarken estetik görünümün yanı sıra daha sonra sorunlar çıkarmaması adına alt yapısının da yenilemeyi planlamıştık. Bize bu konuda destek olan BASKİ ekiplerimize teşekkür ediyorum. Kısa sürede bu aşamayı tamamladık. Şubat ayı içerisinde özel hazırladığımız taşlarımızı da döşeyerek. Tekrar hizmete sunmak istiyoruz. Ayvalık´ımıza yakışır büyük bir meydanımız olacak. Daha sonra Restorasyonunu tamamladığımız Ayazma Tapınak´ımızın çevresini yenilemeye başlayacağız.´´ dedi. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ayvalık meydan düzenlemesi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli