Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık´ta kaçakları taşıyan tekne battı

Ayvalık´ta kaçakları taşıyan tekne battı

Ayvalık ilçesinde kaçakları taşıyan tekne batarken, 5 Afgan mülteci hayatını kaybetti. Bir bebek ise aşırı soğuktan donmak üzereyken kurtarıldı. Bebeğin hayati tehlikesi sürüyor.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Maden Adası açıklarında yabancı uyruklu kaçakları taşıyan fiber teknenin battığını söyledi.
5 Afgan mültecinin boğulduğunu, 8 kişinin sahil güvenlik botu tarafından kurtarıldığını bildiren Nazlı, teknede 13 kişi bulunduğunu kaydetti.
Nazlı, ?Teknenin batması sonucu 4 çocuk ve bir kadın hayatını kaybederken, 8 kişi kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında durumu ağır 3 yaşında bir çocuk bulunuyor. Maden adasında bir kişi olduğu tespit edildi. Organizatör olduğu düşünülen şahsa ulaşılmaya çalışılıyor" dedi.
Kaymakam Nazlı, mülteciler arasındaki 7 kişinin daha evvel kaçak geçiş sırasında Çanakkale Ayvacıkilçesinde yakalanıp geri gönderildiğini açıkladı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı´ndan yapılan açıklamada ise, helikopter tarafından saat 06.10 sıralarında Maden Adası açıklarında kazazedelerin olduğunun tespit edilmesi üzerine 3 botun sevk edildiği bildirildi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli