Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Ayvalık´ta ?İstatistik? ve ?Psikososyal Müdahale Hizmetleri? çalıştayı

Ayvalık´ta ?İstatistik? ve ?Psikososyal Müdahale Hizmetleri? çalıştayı

3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından düzenlenen ?İstatistik? semineri ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen...

3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından düzenlenen ?İstatistik? semineri ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?Psikososyal Müdahale Hizmetleri? çalıştayı açılış töreni 3 Ağustos 2015 Pazartesi günü Cunda Uygulama Oteli Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi.
Strateji Geliştirme Başkanlığı İstatistik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Ahmet Er konuşmalarında, ?Bakanlığımızın genel olarak geçmiş yıllardaki istatiki veriler konusunda her bakımdan yeterli değildi. İstatiki bilgilerin dolayısıyla Bakanlığın OECD ve diğer konularda durumumuzu çok iyi ifade edemedik. Son yıllarda yapılan istatiki çalışmalar ve özellikle okullaşma oranında gerçekçi rakamlara ulaşıldı. Eğitim öğretimi ilgilendiren tüm bilgiler e okul üzerinden işlenmekte ve istatiki veriler sağlıklı olarak yürütülmektedir. Bu konunun yaygınlaşması için seminerlerimize devam edeceğiz.? sözlerine yer verdi.
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Veysel Öztürk konuşmalarında, ?Psikososyal Müdahale Hizmetleri´ konusunda Bakanlığımız bünyesinde öğrencilere, ailelerine ve öğretmenlerimize yönelik gerçekleştirilen önleyici, koruyucu çalışmaları hedefliyoruz. Bu amaçla rehber öğretmenler ile RAM merkezlerini bilinçlendireceğiz.? dedi.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yusuf Cengiz, ?İstatiki veriler özellikle üst ve orta dereceli yöneticilerin politika oluşturmasında ve yönetim organizasyonunda önemli bir işlev görmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim öğretim kurumlarımızın hem mevcut fiziki durumları hem de başarı oranlarını alıp sonuçlarını değerlendiriyor ve gerekli tedbirleri alıyoruz.? diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından düzenlenen ?İstatistik? semineri ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?Psikososyal Müdahale Hizmetleri? çalıştayı dün sona erdi.
Haber merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı