Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Ayvalık´ta Engelliler Haftası etkinliği kutlandı

Ayvalık´ta Engelliler Haftası etkinliği kutlandı

Ayvalık Belediyesi´nin hazırladığı, Engelliler Haftası kutlamaları başladı

Ayvalık Belediyesi´nin hazırladığı, Engelliler Haftası kutlamaları başladı
Ayvalık Cumhuriyet Meyda-nı´ndaki kutlamalara, Ayvalık Kaymakamı N. Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´, STK ´temsilcileri, ile birçok engelli vatandaş aileleriyle birlikte katıldı.
Açılış konuşmaları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi tarafından Atatürk´ün huzuruna çelenk bırakıldı.
Günün anlam ve önemini açıklamak üzere Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu önceki dönem Başkanı Hamdi Atay kürsüye davet edildi.
Atay ?Özel çocuklar, Ayvalık´ta son derece sosyalleşti ve şehir dışında müsabakalara katıp başarılar elde etti. Bu kapsamda özel ampute takımımızın da kurulup hayata geçirileceğine inanıyorum. Ayvalık Belediyesi, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü´nü kurarak, Evde Bakım Hizmetleri´ni başlattı. Bakıma muhtaç herkesin tüm ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bu devrim niteliğinde bir çalışmadır. Nisan ayında da Ayvalık´ın sesi Ankara´da duyuldu. Federasyonumuzun düzenlediği ?´Engelli Dostu Belediyeler Ödülü´´ layık görüldü´´ dedi.
Atay, Ayvalık Kaymakamı N. Kemal Nazlı´ya da kendilerine her konuda destek olduğu için teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engelliler Okulu tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisinin ardından, Başkan Gençer ve özel çocuklar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.
Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yapılanan açıklamada, programın devamında, Perşembe günü saat 15:00´te Sarı Zeybek Spor Tesisleri´nde özel çocuklara, temsili olarak Askeri Kına Gecesi düzenleneceği bildirildi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli