Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık´ta dalgıçlar sembolik kıyı temizliği yaptı

Ayvalık´ta dalgıçlar sembolik kıyı temizliği yaptı

Ayvalık çarşıda 20 dalgıçtan oluşan ekip kıyı temizliğinde bulundu.

Ayvalık çarşıda 20 dalgıçtan oluşan ekip kıyı temizliğinde bulundu.
Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, Turizm İlçe Bürosu, Deniz Ticaret Odası ve Deniz Temiz Derneği işbirliği Turizm Haftası 16-22 Nisan Etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak adına deniz dibi temizliği yapıldı.
Ayvalık Cumhuriyet Meydanı´daki etkinliklere, Ayvalık Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, İlçe Turizm Danışma Bürosu Birim Sorumlusu Ömer Şancı, TÜRÇEV Sorumlusu Doğan Karakaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ayvalık İtfaiye Amirliği, Sahil Güvenliği Bot Komutanlığı ekipleri, Sualtı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği üyeleri, Sualtı Fotoğrafçısı Erhan Esirtgener, TURMEPA Proje Koordinatörü Saygın Yörük, Dalış Eğitmeni Koray Gerçe ve Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve sayısız vatandaş katıldı.
TURMEPA Eğitim Koordinatörü Saygın Yörük tarafından etkinlik öncesi dalış yapacak dalgıçlara Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi´nde mini sunum yapıldı.
Turizm Haftası etkinlikleri içerisindeki ?´İyilik Yap, Denize Atma? sloganıyla yola çıkılırken, karada olduğu kadar deniz temizliğinin de hem tabiatın sağlığı hem de insanların sağlığına etkileri yadsınamayacak kadar büyük olduğunun altı çizildi.
Gönüllü dalgıçlar tarafından yapılan temizlik çalışmalarında, çıkan atıkların denize ait olmadığını ve deniz ekosistemine zararları anlatıldı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false