Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık´ta, Cunda Mübadele Günleri etkinliği

Ayvalık´ta, Cunda Mübadele Günleri etkinliği

Ayvalık Belediyesi ile Alibey (Cunda) Adası Kalkındırma ve Koruma Derneği, 93 yıl önce yaşanan mübadele sonucunda, gidenlerin ve gelenlerin anılarını yaşatmak üzere hazırladığı mübadele günleri programı başladı.

 Ayvalık Belediyesi, adada eski karakol olarak bilinen binayı kullanılabilir hale getirerek burada sergi hazırladı.
Sergiye Ayvalık Kaymakamı N. Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Dernek Başkanı Hüseyin Ergin´nin yanı sıra Girit, Midilli ve Samos Adası´ndan gelen elliye yakın misafir ile çok sayıda Ayvalıklı mübadil katıldı. Açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer, Yunanistan´dan gelen misafirlere burada kendileriyle bulundukları için teşekkür etti.
Başkan Gençer ?Bugünlerin tekrar yaşanmasını istemiyorsak, köklerimizi hatırlamak ve gelecek nesillere öğretmek zorundayız. Köksüz ağaçlar gibi yaşayamaz savrulur gideriz. Yeni nesle Cunda Kültürü´nü ve Midilli Mutfağını öğretmemiz gerekiyor. Sayın Kaymakamımız da uygun görürlerse bu binayı tarafımıza tahsis edilirse mübadil müzesi yapmayı planlıyoruz´´ dedi.
Mübadele anıları sergisinin açılışını Kaymakam Nazlı ve Başkan Gençer´le beraber Yunanlı Avukat Panelist Lemakis Eftimis ve Mübadil Hüseyin Öztürk yaptı. Büyük beğeni toplayan serginin ardından Sanat Sokağı´na geçildi. Sokakta resim, fotoğraf, minyatür, seramik ve müzik olmak üzere birçok sanat dalı vatandaşların beğenisine sunuldu. Tamamı el emeği olan ürünler katılımcılardan ilgi gördü.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli