Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ayvalık´ta çiftçileri umutlandıran proje

Ayvalık´ta çiftçileri  umutlandıran proje

Ayvalık Belediyesi Altınova Mahallesi hizmet binasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Bilim Sanayi ve Teknoloji İ

Ayvalık Belediyesi Altınova Mahallesi hizmet binasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Mehmet Ali Aşuk, Ticaret Odası Başkanı B. İbrahim Kantarcı, Meclis Başkanı Ahmet Süner, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcileri Burak Bayezit, Satılmış Dedeoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı temsilcileri Gülnaz Çelikyurt, Kaan Çakır´ın, OSB Sorumlusu Ozan Çoşkun ve birçok vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasını Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer yaptı. Başkan Gençer Altınova Mahallesi´nde bölgesel olarak kurulma avantajlarının dışında bölgede 30 bin dönüm sürebilir tarım arazisi olduğuna dikkat çekti. Rahmi Gençer´´ Nüfusumuzun büyük bir bölümü tarımla geçiniyor, ancak işlenebilir tarım ürünümüz çok az ve bu nedenle işsizlik oranımız giderek yükselmekte. Bu nedenle bu bölgede tarımsal sanayi bölgesi istihdam açısından kurulması şart. Bize göre an az 1000 kişiye iş sağlanacak. Sadece sanayi bölgemizde değil, mahallemizde berberimizin bile işi artacak. Çok kısa sürede büyük aşama sağladık. 9 bakanlıktan ve 4 genel müdürlükten onay aldık ve ÇED raporu aşamasına geldik. Bu hızla devam edersek Türkiye´nin Gıda Organize Sanayi Bölgesini kurmuş olacağız ve bunun heyecanı içersindeyiz. 6 ila 8 arasında temelimizi atacağız.
Bu süreci en hızlı şekilde değerlendirmek için yoğun mesai harcıyoruz. Küçük işletmelere de kapımız sonuna kadar açık birleşip gelebilirler.´´ dedi
Giderek yerel ve ulusal yatırımcıların eklendiği toplantıda yatırımcılar, yasal prosedür ve projede yer almak için üzerine düşen yasal yükümlülükleri sorma fırsatı buldu.
Toplantıda kurulacak organize sanayi bölgesinin Altınova Mahallesine etkisi soruldu. Başkan Gençer burada kurulacak tesisin Gıda Sanayisi olduğuna dikkat çekti, Burada çıkan atıkların evsel ürünlerden, pek fazla farklının olmadığının altını çizdi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli