Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık´ta batan teknede kaybolan 2 kişi aranıyor

Ayvalık´ta batan teknede kaybolan 2 kişi aranıyor

Ayvalık ilçesinde, bir hafta önce deniz patlıcanı toplamak için açıldıkları denizde fırtına nedeniyle teknenin batması sonucu kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları, Ayvalık Belediyesi´nden 50 personelin katılımıyla devam etti.

Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi iskelesi açıklarında 27 Mayıs Pazar günü gece yarısı fırtına nedeniyle alabora olan ´Belinay´ isimli tekne battı. Teknedeki 5 kişiden sağ kurtulan Mert Boysener´in ifadesi doğrultusunda arama çalışması başlatıldı. Bir gün sonra 28 metre derinlikteki batığın yakınında bulunan Kerem İncedayı´nın (27), 29 Mayıs´ta ise teknenin sahibi Volkan Çanakçı´nın (28) cesetleri bulundu.
Ayvalık ve Dikili Sahil Güvenlik Komutanlıkları ekiplerinin bir haftadır aralıksız sürdürdüğü Mustafa Fırat Göral ile Hayri Kar´ı arama çalışmalarına dün Ayvalık Belediyesi ekipleri de katıldı.
Karayolundan 4 araçla hareket eden ekip Salihleraltı, Dikili, Bademli ve Çandarlı kıyılarında, denize 4 tekne ile açılan diğer ekip ise Çıplak Ada, Badavut, Sarımsaklı, Altınova sahilden Dikili´ye kadar olan sahil bölümünde arama yaptı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false