Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık´ta 4 balıkçıya mezar olan tekne denizden çıkarıldı

Ayvalık´ta 4 balıkçıya mezar olan tekne denizden çıkarıldı

Ayvalık ilçesinde avlanmak için denize açılan ve kötü hava şartları nedeniyle 27 Mayıs gecesi alabora olan ve mürettebattan birinin yüzerek kurtulduğu, zaman içinde 3 balıkçının yaşamını yitirdiği ve bir kişinin hala bulunamadığı Belinay isimli balıkçı te

Ayvalık ilçesinde avlanmak için denize açılan ve kötü hava şartları nedeniyle 27 Mayıs gecesi alabora olan ve mürettebattan birinin yüzerek kurtulduğu, zaman içinde 3 balıkçının yaşamını yitirdiği ve bir kişinin hala bulunamadığı Belinay isimli balıkçı teknesi denizden çıkartıldı.
Alabora olup batan tekne Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) ve Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Kurtarma ekipleri tarafından özel bir teknikle denizden çıkartıldı.
Ayvalık açıkları Altınova Mahallesi ile Dikili ilçesi arasında bulunan teknenin 90 derecelik bir acı ile denizin dibinde dik bir şekilde bulunması ise dikkat çekmiş, görüntüleri de su altı çekimlerine yansımıştı.
Bu arada teknede yapılacak inceleme sonrası halen kayıp olan ve arama çalışmaları süren M. Fırat Göral isimli kayıp balıkçının teknede yapılan incelemelerin ardından, yarın arama çalışmalarının sonlandırılması bekleniyor.

Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli