Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ayvalık-Midilli hattına deniz otobüsü

Ayvalık-Midilli hattına deniz otobüsü

Ayvalık-Midilli Adası düzenlenecek deniz seferleri ile yolculuk süresi 40 dakikaya inecek.

Ayvalık-Midilli Adası düzenlenecek deniz seferleri ile yolculuk süresi 40 dakikaya inecek.
Ayvalık'ta bir girişimcinin 1 milyon dolara satın aldığı deniz otobüsü, Midilli-Ayvalık seferlerine başlamak için gün sayıyor.
Ayvalık'ta faaliyet gösteren bir turizm firmasının sahibi Ali Jale`nin işletmeciliğini yapacağı 250 yolcu kapasiteli deniz otobüsü sayesinde normalde 1,5 saat süren Midilli-Ayvalık arasındaki seyahat süresinin 40 dakikaya indirilmesi hedefleniyor.
Yunanistan'ın Midilli Adasına günü birlik giden turistlere en az 2 saatlik bir kazanç sağlayacaklarını açıklayan Ali Jale, amaçlarının Ayvalık Hudut Kapısındaki hareketliliği arttırmak ve böylelikle ilçeye turizm pastasında biraz daha kazanç sağlamak olduğunu söyledi.
Turizmci Ali Jale, "Bu durum, Ayvalık hudut kapısından çıkışlarda da yolcularımıza en az 1 saatlik bir kazanç sağlayacaktır. Böylelikle deniz otobüsü seferlerini tercih eden yolcularımız, yol ile birlikte en az 2 saat zaman kazanmış olacaklar" dedi.
Uzun vadede 32 rat seyir hızına sahip deniz otobüsüyle yaz sezonunun çeşitli dönemlerinde Sakız ve Kios Adalarına da turlar düzenlemeyi planladıklarını kaydeden Ali Jale, "Deniz otobüsümüz tam da Ayvalık'ın istediği kapasiteye cevap verebilecek şekilde dizayn edilmiştir. Bu yüzden de bu deniz otobüsünü birçok tercih arasından seçtik. Kısacası yeni dönemde deniz otobüsü ile gerçekleşecek Midilli-Ayvalık seferlerinin Ayvalık için çok büyük kazanım olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.
En geç bir yıl içinde ikinci bir deniz otobüsünü daha bünyelerine dahil edecekleri müjdesini veren Jale, Midilli-Ayvalık arasında karşılıklı turlar düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli