Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık’ın 2023 hedefleri çalıştayda belirlenecek

Ayvalık’ın 2023 hedefleri çalıştayda belirlenecek

Ayvalık’ta “Dört Mevsim Turizm” sloganıyla düzenlenecek “Ayvalık Vizyonu” konulu çalıştay 13-14-15 Ocak 2023 tarihlerinde, Cunda Uygulama Oteli’nde yapılacak.

Ayvalık’ta “Dört Mevsim Turizm” sloganıyla düzenlenecek “Ayvalık Vizyonu” konulu çalıştay 13-14-15 Ocak 2023 tarihlerinde, Cunda Uygulama Oteli’nde yapılacak. 
İlk gün açılış ve oturumlar 13 Ocak’ta Ayvalık Haliç Park Otel’inde yapılacak olan Çalıştayda 'Kent ve Yaşam Kültürü', 'Turizm ve Sürdürülebilirlik', 'Doğal ve Kültürel Miras' ve 'Gastronomi, Ölmez Ağaç ve Ayvalık Mutfağı' konuları ele alınacak. 
Çalıştayın Akademik Koordinatörlüğünün Balıkesir Üniversitesi, Öğretim Üyesi Prof.Dr Ayhan Gökdeniz tarafından yapılacak çalıştay sonucunda ortak sonuç, çözüm ve öneri raporlarının ortaya çıkmasıyla birlikte 2023 yılının turizm hedeflerine de yön verilecek değerlendirme çalıştayın son gününde kamuoyu ile paylaşılacak. 
Ayvalık için 'Dört Mevsim Turizm' sloganıyla yapılacak olan çalıştayın, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Kent Konseyi ve Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği ortaklığında yürütüleceğini söyleyen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 12 farklı üniversiteden, farklı anabilim dallarından oluşan 21 kişilik bilim kurulunun, başvuru yapan 64 çalışmayı değerlendirdiğini ve bu bildirilerden 26’sının Çalıştay’da sunulmak üzere programa alındığını, ayrıca çalıştayın ikinci günü oturumlar bittikten sonra; 17.30 ile 19.30 saatleri arasında 4 ana başlıkta “Ortak Akıl Masalarında” yer almak isteyen katılımcıların sayısının da  120’nin üzerine çıktığını ifade etti. 
Çalıştayda sunulan bildirilerin ve Ayvalık’la ilgili ortak akıl toplantılarında 4 başlıkta ifade edilen sorunlar, öneriler ve sonuç raporunun, Ayvalık Belediyesi tarafından Çalıştay’dan sonra kitap halinde bastırılacağını belirten Başkan Ergin, “Çalıştayı” günümüze taşıyan, periyodik toplantılarda ve sonrasında büyük emeği geçen başta akademik koordinatörümüz Prof. Dr. Ayhan Gökdeniz olmak üzere, çalışma arkadaşlarımıza, sektör paydaşlarımıza ve katkı sunan bilim insanlarına teşekkür ederim.” dedi. 
Çalıştay’da; Ayvalık’ta dört mevsim turizm, kent ve yaşamı kültür turizm, doğal ve kültürel miras, gastronomi, ölmez ağaç ve Ayvalık mutfağı konulara tartışılacak.                    Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı