Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık Belediyesi'nin çevreci projesi yaşama geçti

Ayvalık Belediyesi

Ayvalık Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde imzaladığı protokol gereği evsel atık yağların toplanmasına başlandı.

Ayvalık Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde imzaladığı protokol gereği evsel atık yağların toplanmasına başlandı.
Ayvalık Belediyesi evsel atık yağların geri dönüşümle ekonomiye kazandıracağı (BAYTOM) bitkisel atık yağ toplama makinelerinden birini Cunda Adası Zabıta bürosu yanına, bir diğerini de Armutçuk Pazaryerinde konuşlandıracak.
Evlerindeki atık yağları getirerek BAYTOM makinelerine boşaltan vatandaşlar 2 litre atık yağ karşılığında 1 lira alacaklar. Ayrıca 444 28 45 numaralı telefonu arayan vatandaşların atık yağları da evinden ilgili personel tarafından alınacak.
Ayvalık Belediyesi bu çalışma ile çevrenin kirletmesinin önüne geçerek, geri dönüşüm yoluyla evsel atık yağları ekonomiye kazandırıyor.
Bitkisel atık yağların etkin şekilde toplanması amacıyla örnek bir uygulamaya imza atan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Vatandaşlarımız doğaya büyük zararlar veren bitkisel yağlarını bu uygulama ile geri dönüşüme kazandırarak çevrenin korunma sına yardımcı olacaklar. Bunu yaparken de bitkisel yağlarını Cunda Adası zabıta ofisi yanına ve Armutçuk Pazaryerine koyacağımız makinelere getirip boşalttıkları her 2 litre yağ için 1 lira para alacaklar. BAYTOM makineleri yağı boşalttıktan sonra vatandaşa 1 lirayı haznesinden anında veriyor. Böyle çevreci bir projeyi hayata geçirmekten çok mutluyuz” dedi.
Deha Balıkesir Bölge Müdürü Bahar Taşkıran, Biz Ayvalık Belediyesi ile bir protokol imzaladık. Deha firması adına atık yağları toplayacağız. Halkımız BAYTOM makinelerine atık yağlarını getirip dökecekler, bunun karşılığında da anında 1 lira ücret alacaklar” diye konuştu.
Taşkıran, 444 28 45 numaralı telefonu arayan vatandaşların atık yağlarının evinden 1 litre dahi olsa alınacağını ancak evden alınan yağ karşılığında bir ücret ödemesi yapılmayacağını bildirdi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu