Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ayvalık´a Doğa Müzesi kazandırıldı

Ayvalık´a Doğa Müzesi kazandırıldı

Ayvalık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sercan Ünlü´nün doğaya olan sevgisi ve merakı, kente doğa müzesi kazandırdı.

Ayvalık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sercan Ünlü´nün doğaya olan sevgisi ve merakı, kente doğa müzesi kazandırdı.
Ayvalık Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Kız Meslek Lisesi eski binası içerisinde ilçenin ilk doğa müzesi oluşturuldu.
Ayvalık Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Sercan Ünlü´nün kişisel koleksiyonunda bulunan ürünlerden oluşturulan müzenin son hazırlıkların tamamlanmasıyla 1 ay içinde açılması planlanıyor.
Doğa müzesinde doğal oluşumlar, denizlerimizde ve okyanuslarda yaşayan canlı örnekleri, madenler gibi ürünlerin bilimsel açıklamaları ile kalıcı olarak sergilenmesi amaçlanıyor. Hiçbir canlıyı sergilenmesi amacıyla doğal ortamından almadığını, kıyıya vuran, yaşamsal özelliğini kaybetmiş örnekleri topladığını vurgulayan öğretmen Sercan Ünlü, "Çocukluğumdan bu yana doğadan, denizlerimizden topladığım ya da aldığım doğal oluşumlar, deniz canlıları, madenler, mercanlar ve benzeri ürünlerin kalıcı olarak sergilenmesini istiyorduk. Bu amaçla kurum müdürümüzün önerisiyle Ayvalık Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bir kulüp oluşturarak, Okul Aile Birliğimizin de desteğiyle müzemizin ilk oluşumunu başlatıyoruz. Her seviyedeki öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın, turistlerin ziyaret edebileceği bir müze olacak. Doğa bilincinin gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Şu an amatör bir çalışma bu müze ama Ayvalık halkının desteği ile zenginleşeceğine inanıyorum." dedi.
Müzede, ülkedeki 50´den fazla maden örneği, okyanus ve denizlerimizden farklı deniz kabukları mercan çeşitleri, endemik bitki fotoğraflarının yanı sıra bir de köpek balığı yumurtası bulunuyor. Binanın giriş katında bulunan müze ziyaretçilerini bekliyor.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli