Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık turizminin zarar görmesinden endişeli

Ayvalık turizminin zarar görmesinden endişeli

Ayvalıkta kaçak göçmenler için konukevi olarak kullanılması düşünülen Özel İdaresi Müdürlüğüne tahsisli taşınmazla ilgili konu meclisin gündemine girdi.

Ayvalık`ta kaçak göçmenler için konukevi olarak kullanılması düşünülen Özel İdaresi Müdürlüğü`ne tahsisli taşınmazla ilgili konu meclisin gündemine girdi.
CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, İçişleri Bakanlığına yeni atanan Efkan Ala`ya verilmek üzere meclise soru önergesi verdi.
Ayvalık`ta turizmin göreceği zararlar düşünülmüyor mu?
Ayvalık`ta kaçak göçmenler için konukevi olarak halen eski Bölge Trafik Merkezi binasının kullanıldığını belirten Gümüş, Ayvalık İlçe merkezi dışındaki bu bina yerine ilçe merkezindeki tarihi bir binanın kaçak göçmenler için konukevi olarak kullanılmaya başlanmasıyla Ayvalık`ta turizmin zarar görmemesi için ne gibi önlemler alınacağını sordu.
Ön araştırma yapıldı mı?
Söz konusu taşınmazın devir işlemlerinde hangi aşamaya gelindiğini soran Gümüş, ayrıca bu değişiklikten dolayı Ayvalık turizmine verilecek zararlar konusunda bir ön araştırma yapılıp yapılmadığını da sorularına ekledi.
Bu konuda bir ön araştırma yapılmaksızın böyle bir devir işleminin hayata geçirilmesinin yaratacağı sıkıntılara dikkat çeken Gümüş, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala`ya gönderdiği soru önergesinde şu soruları dile getirdi: "Özel İdare Müdürlüğü`ne tahsisli taşınmazın devir işlemlerinde hangi aşamaya gelinmiştir? Ayvalık İlçesi`nde kaçak göçmenler için konukevi olarak halen eski Bölge Trafik Merkezi binası kullanılmaktadır. İlçe merkezi dışındaki bu bina yerine ilçe merkezindeki tarihi bir binanın kaçak göçmenler için konukevi olarak kullanılmaya başlanmasıyla bir turizm merkezi olan ilçemizin turizminin göreceği kararlar konusunda ne gibi önlemler alınacaktır? Bu yerleşimden dolayı turizme verilecek zararlar konusunda bir ön araştırma yapılmış mıdır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false