Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ayvalık Temmuz Ayı Meclisi toplandı

Ayvalık Temmuz Ayı Meclisi toplandı

Ayvalık Belediyesi'nin Temmuz ayına ait olağan meclis toplantısı 7 ana, 9 ek olmak üzere toplam 16 gündem maddesi ile Orhan Peker Sanat Galerisinde yapıldı.

Ayvalık Belediyesi'nin Temmuz ayına ait olağan meclis toplantısı 7 ana, 9 ek olmak üzere toplam 16 gündem maddesi ile Orhan Peker Sanat Galerisinde yapıldı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in başkanlık ettiği toplantıda, tam zamanlı sözleşmeli Avukat çalıştırılması ve ücretinin tespiti, Tabela Uygulama Çalışması, Garanti Bankası, Akbank ve Vakıflar Bankası hesap açtırılması, Uzlaşma Komisyonu Kurulması, Ayvalık Belediyesi 2013 yılı kesin hesabı, Meclis İmar Komisyonu ile diğer birimlerden gelen konulardan oluşan gündem maddeleri oylanarak karara bağlandı.
3 ay gibi kısa bir sürede çok iş yaptıklarını dile getiren başkan Gençer, yapılan işleri tek tek hatırlamakta zorlandıklarını bildirdi.
Yakın zamanda Çevre Bakanlığından bin adet çöp konteynırının alınacağını de ifade eden Gençer,  konteynırların özellikle Sarımsaklı ve Cunda Adasındaki oteller bölgesine konulmasını amaçladıklarını söyledi. Konteynırların gelmesiyle tüm köylere de bu konteynırların yerleştirileceğini anlatan Başkan Gençer, Altınova'da gıdaya dönük bir organize sanayi bölgesi oluşturulması için yaptıkları girişimlerde Mera Komisyonunun olumlu yanıt verdiği ve bu konuda ciddi bir çalışma yapılacağını de meclis üyeleriyle toplantıyı izleyen vatandaşları bilgilendirdi.
OSB sayesinde Ayvalık'taki işsizliğin de önüne geçmeye destek olunacağını vurgulayan Gençer, "Köylerden mahalleye dönüştürülen yerleşim alanlarında sinema gösterimlerinin yanı sıra ağaç dikimlerini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Ayvalık'ta kısa bir süre önce yapılan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nın seçimlerinin iptal edildiğini kaydeden Gençer, Kazdağı Belediyeler Birliği tarafından Midilli'de yapılacak toplantıya katılmak isteyenlerin kendi imkanları gidebileceklerini belirtti.
Toplantıda, Ayvalık Belediyesi 2013 yılı kesin hesabı ile ilgili rapor CHP'li meclis üyelerinin kabul oyuna karşın, AK Parti, MHP ve DSP'li muhalefet üyelerince kabul edilmedi.
Ayvalık`ta 3. derece doğal sit ve 3. derece arkeolojik sit alanlarında geçerli koruma amaçlı uygulama imar plan notu değişikliği ile ilgili Tabiat Genel Müdürlüğü`nün 10.06.2014 tarih, 5469 sayılı yazısı görüşüldü.
Bu kapsamda Cunda Adası'ndaki turistik tesislerin bulunduğu alanlardaki söz konusu tesislerin konut haline dönüştürülmemesi kaygıları tartışıldıktan sonra yapılan oylamayla kabul edildi.
Toplantıda ek gündem maddelerinin değerlendirilmesi sırasında, eski Küçükköy Belediyesi'nin BASKİ'nin kullanımına verilmesi ile ilgili talep görüşüldü.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bu konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi; Eylül ayına kadar Büyükşehir Belediyesi'ne ait hizmetlerin Ayvalık Belediyesi tarafından sürdürüleceğini söyledi. 
BASKİ'nin Ayvalık'a hizmet vermek için geleceğini vurgulayan Gençer, konuyla ilgili illaki bu kuruma yer verilmesinin önemine işaret ederek, Biz o binayı eğitim başta olmak üzere birçok hizmet amacıyla kullanmak istiyoruz. Ancak BASKİ o binayı tüm kompleksleri ile birlikte istiyor. Bir kısmını isteseler şu an düşünmezdik” sözlerini kullandı.
Küçükköy'deki yeni binaların dışında eski belediye binası ile Küçükköy Belediyesi Kademe binasının, kendisine ait hizmet binası yapılıncaya kadar BASKİ'ye verilmesi, AK Partili 3 Belediye Meclisi'nin ret etmesine rağmen çoğunlukla kabul edildi.
Ayvalık Çiftçi Malları Başkanlığı'nın iptal edilen seçimlerinin 8 Temmuz'da saat 09.00 – 11.00 arasında Yönetim Kurulu, saat 11.00 ile 13.00 arasında ise Murakebe Üyeliği seçimlerinin yapılması oy birliğiyle kabul edildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli