Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık sahillerinde Mavi Bayrak sayısı 29’a ulaştı

Ayvalık sahillerinde Mavi Bayrak sayısı 29’a ulaştı

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Mavi Bayrak” töreninde, yaptıkları “En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri” nedeniyle;

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Mavi Bayrak” töreninde, yaptıkları “En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri” nedeniyle; Ayvalık, Alanya, Kocaeli, Antalya, Muratpaşa, Didim belediyeleriyle, Setur Ayvalık Marina’ya da ödül verildi. 
Törende, 2023 yılında ödüle hak kazanan tüm plaj, marina ve yatları temsilen Mavi Bayrak göndere çekildi. Ayvalık’ta Belediye tesisleri; Duba, Arka Deniz, Kapri, Paşa Limanı ve Kumada ile birlikte 22’si plaj olmak üzere bir marina ve altı tekne Mavi Bayrak sahibi oldu. 
Mavi Bayrak'ın önemine vurgu yapan ve sürdürülebilir olması için emek harcayan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, belediye olarak yıl içerisinde birçok farkındalık çalışmaları yaparak çevre bilinci oluşturmayı amaç edindiklerini söyledi. 
Ulusal Mavi Bayrak ödül töreni Alanya Belediyesi Engelsiz Halk Plajı’nda düzenlendi. Törende, En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri plaketlerini almak üzere Murat Paşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de hazır bulundu.  Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı